2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ballada egy szolgafiú emlékére 02:00

Külföld

Átrajzolva: Charlie Hebdóra cserélte a Koránt, őrizetbe vették

A Charlie Hebdo címlapjával viccelt egy francia gimnazista, ezért őrizetbe vették a hatóságok.

Két hete, a Charlie Hebdo elleni merényletet a szólásszabadság elleni támadásnak nevezte a francia elnök. Egy 16 éves francia gimnazista azonban nem nyilváníthatott szabadon véleményt, miután átrajzolta a Charlie Hebdo 2 évvel ezelőtti címlapját Az eredeti képen egy Koránt tartó férfi volt látható, az átrajzolt változatban a lap 2 hete meggyilkolt grafikusa tartja a szatirikus lapot, felette egy felirat pedig az emberi ürülékhez hasonlítja az újságot, ami nem állítja meg a golyókat. A fiatalt őrizetbe vették és terrorizmus dicsőítésével gyanúsítják.

Franciaországban a két hete elkövetett merénylet óta kiemelt készültségben vannak a hatóságok. A Charlie Hebdo című lap elleni támadás egyik elkövetője korábban Szíriában kapott kiképzést, az Iszlám állam terrorszervezetnél. A csoport, illetve az iszlám szélsőséges tanok terjedésének megakadályozásáról Londonban tárgyalt 21 ország delegációja.

A koalíciót az Egyesült Államok vezeti. A cél: megakadályozni, hogy a Szíriában és Irakban működő terrorszervezet pénzhez jusson illetve, hogy európai szélsőségesek csatlakozzanak hozzá. Európából ugyanis eddig körülbelül ötezren kerültek kapcsolatba a szervezettel.

„Világos, hogy az Iszlám Állam megítélésének aláaknázása, a külföldi zsoldosok csatlakozásának megakadályozása, valamint a szervezet finanszírozásának meggátlása legalább olyan fontos, mint a katonai intézkedések” – mondta a brit külügyminiszter, aki szerint az Iszlám Állam teljes megszüntetése lassú folyamat, és akár 2 évig is eltarthat.

Az értekezleten az iraki miniszterelnök azt mondta: kormánya nehezen tudja felvenni a harcot az Iszlám Állammal, aminek gazdasági okai vannak.

„Az olajárak tavaly 40 százalékkal csökkentek. Irak gazdasága és költségvetése 85 százalékban függ az olajtól, és ez számunkra katasztrofális volt. Nem szeretném, ha a pénzügyi helyzetünk megfordítaná a katonai győzelmünket, és remélem minden szövetségesünk mellettünk áll majd az Iszlám Állam elleni harcban” – mutatott rá Haider Al Abdai iraki miniszterelnök.

Az Iszlám Államtól az elmúlt napokban több mint 500 négyzetkilométeres területet szerzett vissza a kurd milícia, emellett pedig elvágtak egy fontos utánpótlás útvonalat az iraki Moszul és több más város között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!