2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Átrajzolva: Charlie Hebdóra cserélte a Koránt, őrizetbe vették

A Charlie Hebdo címlapjával viccelt egy francia gimnazista, ezért őrizetbe vették a hatóságok.

Két hete, a Charlie Hebdo elleni merényletet a szólásszabadság elleni támadásnak nevezte a francia elnök. Egy 16 éves francia gimnazista azonban nem nyilváníthatott szabadon véleményt, miután átrajzolta a Charlie Hebdo 2 évvel ezelőtti címlapját Az eredeti képen egy Koránt tartó férfi volt látható, az átrajzolt változatban a lap 2 hete meggyilkolt grafikusa tartja a szatirikus lapot, felette egy felirat pedig az emberi ürülékhez hasonlítja az újságot, ami nem állítja meg a golyókat. A fiatalt őrizetbe vették és terrorizmus dicsőítésével gyanúsítják.

Franciaországban a két hete elkövetett merénylet óta kiemelt készültségben vannak a hatóságok. A Charlie Hebdo című lap elleni támadás egyik elkövetője korábban Szíriában kapott kiképzést, az Iszlám állam terrorszervezetnél. A csoport, illetve az iszlám szélsőséges tanok terjedésének megakadályozásáról Londonban tárgyalt 21 ország delegációja.

A koalíciót az Egyesült Államok vezeti. A cél: megakadályozni, hogy a Szíriában és Irakban működő terrorszervezet pénzhez jusson illetve, hogy európai szélsőségesek csatlakozzanak hozzá. Európából ugyanis eddig körülbelül ötezren kerültek kapcsolatba a szervezettel.

„Világos, hogy az Iszlám Állam megítélésének aláaknázása, a külföldi zsoldosok csatlakozásának megakadályozása, valamint a szervezet finanszírozásának meggátlása legalább olyan fontos, mint a katonai intézkedések” – mondta a brit külügyminiszter, aki szerint az Iszlám Állam teljes megszüntetése lassú folyamat, és akár 2 évig is eltarthat.

Az értekezleten az iraki miniszterelnök azt mondta: kormánya nehezen tudja felvenni a harcot az Iszlám Állammal, aminek gazdasági okai vannak.

„Az olajárak tavaly 40 százalékkal csökkentek. Irak gazdasága és költségvetése 85 százalékban függ az olajtól, és ez számunkra katasztrofális volt. Nem szeretném, ha a pénzügyi helyzetünk megfordítaná a katonai győzelmünket, és remélem minden szövetségesünk mellettünk áll majd az Iszlám Állam elleni harcban” – mutatott rá Haider Al Abdai iraki miniszterelnök.

Az Iszlám Államtól az elmúlt napokban több mint 500 négyzetkilométeres területet szerzett vissza a kurd milícia, emellett pedig elvágtak egy fontos utánpótlás útvonalat az iraki Moszul és több más város között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.
Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!