2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Külföld

Átlépte a 106 és fél milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világban

Átlépte a 106 és fél milliót a regisztrált fertőzöttek száma a világban, és már több mint 2 millió áldozata van a járványnak. Eddig 78 millióan gyógyultak meg a betegségből. Dél-Afrika elhalasztja a tömeges oltást az AstraZeneca vakcinájával, mert egy tanulmány szerint nem elég hatékony a koronavírus helyi változata ellen. Több országban kínai vakcinával kezdődik meg az oltási kampány.

  • Átlépte a 106 és fél milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világban

Egyelőre nem adják be a Dél-Afrikai Köztársaságban az AstraZeneca gyógyszercég vakcináját, mert egy tanulmány szerint korlátozott a védőoltás hatékonysága a koronavírus helyi változatával szemben.

A terv szerint a tömeges oltás ezen a héten kezdődött volna egymillió adaggal, de amíg a tudósok nem adnak világos útmutatást a brit-svéd vakcina felhasználásához, nem kezdik meg a annak beadását.

Ausztráliában még nagyobb mennyiségben akarnak oltani az AstraZeneca szérumával. Összesen 53 millió adagot rendeltek meg, ami az ország egész lakosságának elég. A vakcinák nagy részét helyben gyártják majd.

A földrésznyi országban jól kezelik a járványt. Hetek óta csak szórványosan bukkan fel a koronavírus.

Kambodzsába is megérkezett az első kínai vakcinaszállítmány

Indonéziában közben sürgősségi felhasználási engedélyt kapott a kínai Sinovac gyógyszercég vakcinája a 60 év felettiek számára. A délkelet-ázsiai országba eddig 28 millió adag előállítására alkalmas alapanyag érkezett Kínából. A jakartai kormány tervei szerint az idén több mint 180 millió embert oltanának be a 267 milliós országban.

Kambodzsába is megérkezett az első kínai vakcinaszállítmány. A 16 milliós országban néhány százan kapták el a koronavírust. A 600 ezer adagot az egészségügyieknek és a katonaságnak szánják.

Peruban, a járvány által leginkább sújtott országok egyikében is kínai vakcina érkezett. Kambodzsához hasonlóan oda is Sinopharm cég szállított oltóanyagot, 300 ezer adagot. A második szállítmányt a jövő hétre várják, addig pedig megkezdik az oltási kampányt a dél-amerikai országban.

Ez azért is fontos, mert a fertőzések száma rohamosan növekedett az utóbbi hetekben. A kórházi ellátás az összeomlás szélére került, olyan sok beteget kell kezelni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!