2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Külföld

Átadták az iráni rakétavárost

Robotrepülőgépek, ballisztikus rakéták és elektronikus hadviselési eszközök tárolására szolgáló létesítményt avatott fel hétfőn az iráni Forradalmi Gárda - jelentette a helyi állami televízió.

  • Átadták az iráni rakétavárost

A "rakétavárosként" leírt, föld alatti bázis elhelyezkedéséről, az ott tárolt fegyverek számáról nem közöltek információt.

A Forradalmi Gárda haditengerészeti egységeinek vezetője arról számolt be, hogy ez a létesítmény elősegíti az ellenséges erők által kibocsátott jelek detektálását, s megtalálhatók ott különböző radarok, illetve monitoring-, szimulációs és zavaró rendszerek.

"Amit láthatunk, az a Forradalmi Gárda nagyszerű és kiterjedt rakétaképességeinek apró töredéke" - mondta.

Irán az utóbbi években föld alatti rakétabázisok sorát építette ki a Perzsa(Arab)-öböl partja mentén, valamint a stratégiai fontosságú Hormuzi-szoros közelében. Teherán azt állítja, hogy rakétái hatótávolsága a 2000 kilométert is elérik, így például Izrael is lőtávolságban van számukra.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!