2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Árvizek pusztítanak Dél-Koreában és az Egyesült Államokban

Napok óta, szinte megállás nélkül esik az eső Dél-Koreában, teljes települések kerültek víz alá.

  • Árvizek pusztítanak Dél-Koreában és az Egyesült Államokban

Legkevesebb 40-en meghaltak, és többen megsérültek a hetek óta sújtó áradások miatt Dél-Koreában. Többmint 10 ezer ember kényszerült otthona elhagyására. Az Egyesült Államokban is villámáradásokra és tornádókra figyelmeztetnek a viharok miatt.

"Komolyan kell vennünk a helyzetet és mozgósítani kell az összes rendelkezésre álló erőforrást. Kérem, tegyenek meg mindent a mentés gyors végrehajtása érdekében" - szólította fel a lakosságot és a hatóságokat a dél-koreai elnök.

A napok óta tartó esőzések miatt több amerikai államban villámáradásokra adtak ki figyelmeztetést, de tornádókra is készülnek. Egy ilyen esetben Pensylvaniában öten meghaltak, két kisgyerek pedig eltűnt. A hétvégén több ezer lakásban volt áramkimaradás, New York repülőterein pedig több mint 600 járatot töröltek a viharok miatt. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy az esőzések ideje alatt ne hagyják el otthonukat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint lesz 3. évfordulója az orosz-ukrán háborúnak?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!