2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Árulással vádolta meg a belügyminisztert az 5 csillag mozgalom vezetője

Árulással vádolja a kisebbik olasz kormánypárt vezetője Matteo Salvinit. Luigi di Maio közölte: a belügyminiszter a Silvio Berlusconi vezette szélsőjobboldali "Hajrá Olaszország!"-gal akar összeállni. Eközben a szenátusban ma döntenek arról, hogy melyik nap szavazzanak a miniszterelnök elleni bizalmatlansági indítványról. A frakcióvezetők többsége augusztus 20-án szeretne tárgyalni az indítványról.

  • Árulással vádolta meg a belügyminisztert az 5 csillag mozgalom vezetője

Nem csitul a belpolitikai válság Olaszországban. Ma délután dönt a Szenátus arról, hogy melyik nap szavazzanak a miniszterelnök elleni bizalmatlansági indítványról, amelyet a nagyobbik kormánypárt a Liga nyújtott be.

A parlament feloszlatásáról szóló végső döntés Sergio Mattarella államfő kezében van. Az elnök azonban vonakodik ettől, mivel a törvényhozásnak szeptemberben elő kell készítenie a 2020-as költségvetést. A kormányválságot az idézte elő, hogy összeomlott a koalíció.

A Liga vezetője közölte: a nézeteltérések miatt a bevándorlásellenes párt a továbbiakban nem tud együtt dolgozni az Öt Csillag Mozgalommal. Így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani - tette hozzá.

A kisebbik kormánypárt azonban nem szeretne idő előtti voksolást tartani, miután a politikai tömörülés támogatottsága 17 százalékra esett vissza, miközben a Ligára a lakosok 36%-a voksolna a legfrissebb felmérések szerint.

Az Öt Csillag Mozgalom vezetője Luigi di Maio árulással vádolta meg a Ligát vezető Matteo Salvinit. Di Maio közölte: megadták az esélyt Salviniéknak, hogy együtt kormányozza velük Olaszországot. A politikus szerint azonban a belügyminiszter a Silvio Berlsucino vezette Hajrá Olaszországgal akar összeállni.

Meglátjátok majd, hogy az olaszok megfizettetik a Ligával annak árát, hogy hátba szúrta Olaszországot. Nem a régi tetteikről beszélünk, hanem arról, hogy kormányválságot előidézni augusztus közepén, és őszre választásokba belerángatni az országot... ilyenre nem volt példa 1919 óta - bírálta Salvini pártját az Öt Csillag Mozgalom vezetője

Szakértők szerint a két kormánypárt a Liga és az Öt Csillag Mozgalom között a májusi Ep választásokkor éleződött ki ki a feszültség. A Liga toronymagasan megnyerte a voksolást. AZ pedig csak olaj volt a tűzre, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnökké választáskor a Liga ellene az Öt Csillag pedig mellette voksolt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így használja ki az ifjabb Biden apja befolyását

Így használja ki az ifjabb Biden apja befolyását

Egyre gyűlnek a bizonyítékok, azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden is részt vett fia ügyes-bajos üzleti ügyeiben, noha ezt fia, az ifjabb Biden tagadja. Joe Biden amerikai elnök ellen lassan a végéhez közeledik az alkotmányos felelősségre vonási eljáráshoz szükséges vizsgálat.
Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!