2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Argentína és Mexikó az AstraZenecával együtt gyártja a Covid-19 elleni védőoltást

Argentína és Mexikó az AstraZeneca brit gyógyszeripari csoport és az oxfordi egyetem által kidolgozott Covid-19 elleni védőoltást fogja gyártani, hogy azt Brazília kivételével Latin-Amerikában forgalmazza - jelentette be Alberto Frenández argentin elnök.

  • Argentína és Mexikó az AstraZenecával együtt gyártja a Covid-19 elleni védőoltást

Elmondta: az AstraZeneca csoport megállapodást írt alá a Slim nevű alapítvánnyal arról, hogy 150-200 millió adag, Latin-Amerikának szánt védőoltást állítson elő. Egy adag ára 3-4 amerikai dollár (900-1200 Ft) körül várható.

A vakcina már 2021 első félévében elérhető lesz a térség kormányai, államai számára. Hozzátette, hogy az elosztást igazságosan végzik majd a térség kormányainak igényei szerint. A védőoltás latin-amerikai gyártását Argentína és Mexikó veszi kézbe, ez teszi lehetővé azt, hogy a térség országai gyorsan és hatékonyan hozzájussanak.

Az AstraZeneca számításai szerint a védőoltás klinikai vizsgálatai ősszel fejeződnek be.

A brit gyógyszeripari csoport már több megállapodást kötött arról, hogy a vakcinából szállítson az Egyesült Államokba, Nagy-Britanniába, Franciaországba, Hollandiába, Japánba, Németországba és Olaszországba.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!