2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

ARD: német stábot fenyegettek meg izraeli katonák Ciszjordániában

Izraeli katonák megfenyegették Ciszjordániában az ARD német közszolgálati televízió újságírócsoportját - tudatta a csatorna.

  • ARD: német stábot fenyegettek meg izraeli katonák Ciszjordániában

Az ARD beszámolója szerint munkatársaik a zsidó telepesek palesztinok ellen elkövetett erőszakos cselekményeiről készítettek riportot Ciszjordániában, amikor Hebrontól délre egy interjúból távozóban izraeli katonák állították meg őket. Jan-Christoph Kitzler, a csatorna tudósítójának elmondása szerint a katonák rendkívül agresszívan viselkedtek, többször is a járművük belseje felé fordították fegyvereiket, és azt kérdezték, hogy zsidók-e. Kollégáját árulónak nevezték és becsmérelték. A helyzet csak több mint egy óra elteltével enyhült, miután más katonák és rendőrök is a helyszínre érkeztek - mondta Kitzler.

Az ARD tel-avivi stúdióját működtető Bayerischer Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság a sajtószabadság elleni támadásnak minősítette az incidenst.

"Ez már a második ilyen incidens a héten. Stábunk tagjai világosan azonosították magukat akkreditált újságíróként, és messze voltak bármilyen katonai területtől" - fogalmazott Christian Limpert, az ARB tel-avivi irodavezetője. "Az izraeli katonák viselkedését nem tudjuk elfogadni" - tette hozzá az újságíró.

A dpa német hírügynökség kérdéseire reagálva az izraeli hadsereg (IDF) hétfőn elnézést kért "az okozott kellemetlenségekért". Közleményük szerint a katonák viselkedését kivizsgálták, de a hírügynökség szerint a válaszból nem derül ki, hogy az IDF lát-e kivetnivalót a történtekben, és történt-e szabálysértés.

Az Izraelben dolgozó külföldi tudósítók szervezete október végén felszólította az izraeli hadsereget, hogy szavatolja az újságírók biztonságát, valamint panaszt emelt két ciszjordániai incidens miatt, amelyek során katonák riportereket zaklattak.

Borítókép: ilusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!