2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Külföld

Arcfelismerő ügyel majd a biztonságra a tokiói olimpián

Arcfelismerésen alapuló beléptető-rendszerrel ügyelnek majd a biztonságra a 2020-as tokiói olimpián. Az új technológiával el lehet kerülni, hogy hosszú sorok alakuljanak ki a nyári forróságban, és csaknem 100 százalékos pontossággal működik.

  • Arcfelismerő ügyel majd a biztonságra a tokiói olimpián

A meghajlás ezúttal nemcsak a hagyományos japán üdvözlés miatt volt fontos: a sportolók és tisztviselők így tesztelték a tokiói olimpia egyik újítását, az arcfelismerésen alapuló biztonsági ellenőrző rendszert. Erre a leginkább azért volt szükség, hogy a 2020-as nyári elkerüljék a hosszú sorok kialakulását - így az amúgy körülményes azonosítási folyamat másodpercekig tart csupán.

„Valahányszor belépnek a létesítménybe, biztonsági ellenőrzésen kell átesniük. A tokiói helyszíneken nem mindig van elég hely ehhez, vagy akár ahhoz, hogy várjanak a biztonsági ellenőrzésre. Arra számítunk, hogy sokan érkeznek majd és nagyon meleg lesz. Ezért vezettük be az arcfelismerő rendszert” – ismertette az olimpia biztonsági főnöke.

A tokiói olimpia 2020. júliusi kezdete előtt összesen több mint 300 ezer sportolónak és szervezőnek kell majd leadnia a fényképét az adatbázis elkészítéséhez.

„Több mint 40 létesítményben, köztük a központi stadionban, a sajtóközpontban és az olimpiai faluban is lesz arcfelismerő rendszer. A sportolók, a személyzet, az önkéntesek és a sajtó képviselői is átesnek ilyen ellenőrzésen” – mondta a fejlesztő technológiai cég alelnöke.

A készülék természetesen ízig-vérig japán: hipermodern, gyors és pontos - szinte kizárt, hogy hibázzon. Az esetek 99,7 százalékában helyesen ismeri fel a rendszer az arcot. Ezen a számon sem az arc mérete, sem a személy nemzetisége nem változtat.

A rendszert olimpián most alkalmazzák majd először, de korábban sikerrel vetették már be más kiemelt biztonsági kockázatú helyeken, például repülőtereken is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!