2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Áradások és tornádók az Egyesült Államokban, trópusi vihar a Karib-térségben

Ítéletidő tombol az Egyesült Államok több térségében. Arizónát áradások, Wisconsint és Minnesotát pedig tornádók sújtják. A Karib-térségen eközben a Karen vihar vonul végig. Puerto Ricóban komoly károkat okozott a trópusi vihar.

  • Áradások és tornádók az Egyesült Államokban, trópusi vihar a Karib-térségben

Alvázig érő vízben gázolnak az autók az Arizóna állambeli Phoenix-ben. Az amerikai nagyvárost kedden és szerda éjjel is özönvízszerű eső sújtotta. Néhány óra leforgása alatt kisebb folyóvá változtak az utcák. Több tucat közlekedési baleset történt.

A településen a zivatarok mellett jégeső is esett, ami ritkán tapasztalható az Egyesült Államok délkeleti részén.

Az ítéletidő következtében többen megsérültek. Halottakról viszont nem érkezett hír.

Wisconsin mellett a szomszédos államból, Minnesotából is viharokról számoltak be.

A Karib-térségben eközben a Karen nevű trópusi ciklon tombol. A vihar a hét elején érte el Puerto Rico partjait. Az esőzések nyomán a szigetországban súlyos áradások alakultak ki. Az óránként 80 kilométeres széllökések komoly károkat okoztak.

A kormány arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és indokolt esetben kövessék a kabinet utasításait. A Karen lassan a Virgin-szigetek irányába mozog tovább.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!