2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Anya és Apa helyett Szülő 1 és Szülő 2 a megszólítás

Nem lehet Anyának és Apának hívni a szülőket hivatalosan a francia iskolai dokumentumokban egy mától hatályos törvény szerint. Az új hivatalos elnevezés: Szülő 1 és Szülő 2 lesz. A konzervatív ellenzéki képviselők felháborítónak nevezték a jogszabályt.

  • Anya és Apa helyett Szülő 1 és Szülő 2 a megszólítás

A bevándorláspárti francia elnök, Emmanuel Macron egyik képviselője egy olyan törvényt terjesztette be a Nemzetgyűlés elé, amelynek értelmében az oktatási intézményekben a Szülő 1 és a Szülő 2 elnevezést kell alkalmazni. A jogszabályt a többségében korábbi szocialista honatyák gyorsan el is fogadták.

Szakértők szerint azzal, hogy az új törvény értelmében nem lehet az apa és anya szavakat használni az iskolában – a homoszexuális pároknak akartak kedvezni. Pedig Franciaországban a hivatalosan párkapcsolatban élő emberek 96 százaléka heteroszexuális.

A konzervatív ellenzék egyik vezetője hevesen tiltakozott a jogszabály ellen. Xavier Breton szerint a politikai korrektség legyőzte a valóságot. A radikális jobboldali Marine Le Pen szerint lehullt Macronékról az álarc.

A francia iskolákban egyébként már 2011-ben bevezették a genderelmélet oktatását, ami a párizsi érsek szerint elfogadhatatlan. André Vingt-Trois leszögezte: az elmélet az emberi szexualitás bemutatásának sötét és torz módja.

Európában legelőször Németország ismerte el a harmadik nem létezését, még 2017 novemberében.

A londoni városházán tavaly év végén jelentek meg a gendersemleges mosdók. A munkáspárti, muzulmán polgármester közölte: a szokványos illemhelyiségek sértők a transzneműeknek és azoknak is, akik a hagyományos nemi besorolásban nem találják a helyüket.

A londoni tömegközlekedési eszközökön már 2 éve felhagytak a hagyományos megszólítással. A gender-korrektség jegyében ugyanis nem úgy üdvözlik az utasokat, hogy Hölgyeim és Uraim, hanem helyette a közönségünk megszólítást használják.

A gender támogatói szerint 2020-ig már mindenütt eltűnnek a hagyományos, kirekesztő, heteroszexualitáson alapuló köszöntési formulák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!