2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a francia védelmi miniszterrel tárgyalt Franciaországban + videó

A lehető leggyorsabban teljesíteni kell az amerikai elnök, Kongresszusnak benyújtott pótköltségvetési javaslatát. Egyebek mellett erről beszélt franciaországi látogatása során az amerikai külügyminiszter. Antony Blinken azért érkezett Európába, hogy Ukrajna támogatásáról tárgyaljon többek között a francia elnökkel.

  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter a francia védelmi miniszterrel tárgyalt Franciaországban  + videó

Barátságosan köszöntötte egymást az amerikai külügyminiszter és a francia védelmi miniszter. A két politikus egy versailles-i fegyvergyárba látogatott. A hangárban megmutatták nekik a katonai felszereléseket és lőszereket, amelyeket Franciaország küld Ukrajnába.

A két ország megállapodott arról, hogy további katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának. Anthony Blinken kiemelte, Franciaország és Európa komoly segítséget nyújtott Ukrajnának, de további erőfeszítésekre szólított fel.

Az amerikai elnök Joe Biden Kongresszushoz benyújtott kiegészítő költségvetési kérelmét a lehető leggyorsabban teljesíteni kell. Most van rá szükség, sürgősen. - közölte az amerikai külügyminiszter.

A látogatás legfontosabb célja, hogy Ukrajnának minél több lőszerutánpótlást biztosítsanak. Csakhogy jelenleg Franciaország annyi lőport sem tud gyártani, amellyel saját igényeit ki tudja elégíteni. Elsőként ezt a gondot kell megoldani - mondta a védelmi miniszter.

A hadiipari fejlesztést lőszergyártással folytatjuk. Ehhez elengedhetetlen a lőporgyártás, és hogy azt a saját országunkon belül tudjuk megoldani. Ez a saját hadseregünk ellátása szempontjából is fontos. Az elmúlt évek történéseiből és az Ukrajnának szánt katonai segítség tapasztalataiból kénytelenek voltunk ezeket a következtetéseket levonni.- nyilatkozta a francia védelmi miniszter.

Anthony Blinken látogatása során találkozik Emmanuel Macron elnökkel, és a francia külügyminiszterrel is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!