2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Angela Merkel: Gyorsabban kell harcolni a klímaváltozás ellen

Gyors segítséget ígért Angela Merkel az árvizek sújtotta vidéken élőknek. A német kancellár egyúttal azt is bejelentette, hogy gyorsabban kell harcolni az éghajlatváltozás ellen. Közben egyre több bírálat éri a német katasztrófaelhárítást is. Nem működtek a szirénák és hangosbeszélők, a lakosságot pedig a médiában sem figyelmeztették a közelgő veszélyre. Németországban 157-en, Belgiumban pedig 27-en haltak meg a természeti csapásban. Több száz embert még mindig eltűntként tartanak számon.

  • Angela Merkel: Gyorsabban kell harcolni a klímaváltozás ellen

Nemcsak Németország északnyugati tartományait sújtja természeti katasztrófa: Bajorországot is elérte az ítéletidő. Az Ache folyó áradása miatt kellet elrendelni a kitelepítést. Bajorország miniszterelnöke, a bajor belügyminiszter és a szövetségi pénzügyminiszter társaságában kereste fel a katasztrófa sújtotta térséget. Az ausztriai Salzburg közelében az ár gépkocsikat sodort magával. A térségben több folyó is kilépett medréből. A víz településeket árasztott el, földcsuszamlásokat okozott, a vihar fákat csavart ki.

Bécsben pedig egyetlen óra alatt több eső esett, mint előtte két hónap alatt. Ez a térség a Duna vízgyűjtő területéhez tartozik, így az áradás jelentősen megemeli a folyó vízszintjét.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!