2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Anarchiába fordult Haitin a bandák háborúja + videó

Vasárnapra az Egyesült Államok bejelentette, hogy evakuálják a haiti nagykövetség személyzetének nagy részét. Az amerikai hadsereg a személyzet nagy részét az éjjel menekítette ki helikopterrel és jelezték, nem zárják be az intézményt, a biztonságot pedig tengerészgyalogosok biztosítják.

  • Anarchiába fordult Haitin a bandák háborúja + videó

Múlt vasárnap szabadult el a pokol a Karib-térségben lévő Haitin, miután rabok százai szöktek meg a fegyveres lázadásokat követően. Az érintett börtönben lévő csaknem négyezer rabból alig százan maradtak rács mögött: azok soraiban, akik a maradás mellett döntöttek, van 18 egykori kolumbiai katona, akiket azzal vádolnak, hogy zsoldosokként működtek közre Jovenel Moise elnök 2021-es meggyilkolásában. 

A haiti vezetés úgy reagált a történésekre, hogy mozgósította a rendőrséget és a hadsereget. Múlt csütörtökön a fővárosban négy rendőrt gyilkoltak meg fegyveresek, akik egyebek között Haiti nemzetközi repülőterére is tüzet nyitottak. Elfoglaltak két rendőrörsöt is pánikszerű menekülésre késztetve a polgári lakosságot. 

A legújabb erőszakhullámért Jimmy Chérizier rendőrből lett bandavezér vállalta a felelősséget. 

A Barbecue ragadványnevet viselő bűnöző, aki több bűnszervezet szövetségét vezeti, közölte, hogy célja Haiti rendőrfőnökének és kormányának túszul ejtése, valamint Ariel Henry, Haiti ügyvivő miniszterelnöke hazatérésének megakadályozása. 

Henry pénteken Nairobiban írt alá megállapodást, amely lehetővé teszi egy ezerfős kenyai rendőri kontingens Haitire telepítését a bűnbandák elleni küzdelem támogatására.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható. 

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!