2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Ámokfutásként tartják számon a Jehova Tanúi hamburgi imaházában történt lövöldözést

Ámokfutásként tartja számon a rendőrség a Jehova Tanúi vallási közösség egy hamburgi imaházában csütörtök este történt lövöldözést, és a nyomozás első adatai szerint a vérengzés elkövetője saját magával is végzett - jelentette a Norddeutscher Rundfunk (NDR) német regionális közszolgálati médiatársaság.

  • Ámokfutásként tartják számon a Jehova Tanúi hamburgi imaházában történt lövöldözést

A rendőrség péntek reggelig hivatalosan csupán annyit közölt az esetről, hogy a bűncselekménynek egy elkövetője lehetett, és a helyszínre riasztott különleges egység tagjainak nem kellett használniuk fegyverüket.

A környékre - Hamburg Groß Borstel nevű, rendszerint nyugodt lakónegyedére - kiadott biztonsági figyelmeztetést még éjjel visszavonták.

Az eset körülményeiről - a többi között az áldozatok számáról, a sebesültek állapotáról és a feltételezett elkövető kilétéről - gyűjtött adatokat nap közben ismerteti majd a tartományi rangú nagyváros kormányának közbiztonságért felelős tagja, Andy Grote.

A Spiegel Online hírportál értesülése szerint az elkövető a vallási közösség egy korábbi tagja. A 30 és 40 év közötti férfi pisztollyal lövöldözött, amelyről egyelőre nem tudni, hogy legálisan volt-e a birtokában. A férfi nem szerepelt a szélsőségesek nyilvántartásában.

Sajtóértesülések szerint legalább hatan haltak meg a lövöldözésben, köztük az elkövető, és nyolcan megsérültek.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint bosszúból gyilkolt az ámokfutó

Az imaház egy háromemeletes egykori ipari épület, amelyben a közösség a honlapján szereplő adatok alapján a heti két rendszeres összejövetelük egyikét tartotta csütörtök este. Egy fiatal nő, aki a környéken lakik, az n-tv hírtelevíziónak elmondta, hogy négy alkalommal hallott lövéseket, mindig többet, és ezek az időszakok nagyjából húsz másodperc és egy perc közötti ideig tartottak.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy amikor kollegái a helyszínre érkeztek, hallottak még egy utolsó lövést, majd az épület egyik felső emeletén rábukkantak egy holttestre és arra utaló nyomokra, hogy ez a személy lehetett az elkövető.

Számos vezető tartományi és szövetségi politikus kifejezte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak, és elítélte a vérengzést. "Szörnyű hírek érkeztek Hamburgból" - írta a Twitteren Olaf Scholz kancellár, a város korábbi polgármestere, kiemelve, hogy gondolatban az áldozatokkal, a hozzátartozókkal és a biztonsági szervek munkatársaival van, akik nagyon nehéz műveleten vannak túl.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!