2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Amerikai tisztségviselő: Irán lefoglalhatott egy emírségekbeli tankhajót

Az Egyesült Államok azt gyanítja, hogy Irán két napja lefoglalt egy emírségekbeli tankhajót a Hormuzi-szorosban és lekapcsolta jeladóját - közölte egy amerikai védelmi tisztségviselő kedden.

  • Amerikai tisztségviselő: Irán lefoglalhatott egy emírségekbeli tankhajót

A névtelenséget kérő illetékes az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: a Riah nevű tanker jelenleg iráni felségvizeken tartózkodik Kesm szigetének térségében, ahol az iráni Forradalmi Gárda egyik bázisa is található.

Hozzátette: a hajó legénysége egyelőre nem lépett kapcsolatba a tanker tulajdonosaival, sem az Egyesült Arab Emírségek hatóságaival.

Abbász Muszávi iráni külügyi szóvivő szerint az iszlám köztársaság hajói segítséget nyújtottak egy műszaki hiba miatt lerobbant külföldi tankernek. Miután segítségnyújtás iránti kérelem érkezett hozzájuk, az iráni erők egy vontatóhajóval a tankert iráni felségvizekre vontatták a szükséges javítások elvégzéséhez - idézte az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség Muszávit.

Az emírségek egyik tisztségviselője ugyanakkor arról számolt be, hogy a hajó mielőtt lekapcsolta volna jeladóját, nem adott le vészjelzést.

"Nemzetközi partnereinkkel figyelemmel kísérjük a helyzetet" - tette hozzá a szintén névtelenséget kérő emírségekbeli illetékes.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!