2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Amerikai teológus: Ferenc pápa és Magyarország kiáll az ukrajnai béke mellett

Ferenc pápa és Magyarország kiáll az ukrajnai béke mellett - erről az amerikai katolikus egyetem teológiai professzora beszélt a magyar közmédiának. Chad Pecknold szerint a katolikus egyházfő második magyarországi látogatása mély összhangot jelez Magyarország és a Szentszék között. A legtöbb külföldi lap arról írt: a Szentatya fő célja a béke szorgalmazása, ezért látogatott el a háborúval szomszédos Magyarországra.

  • Amerikai teológus: Ferenc pápa és Magyarország kiáll az ukrajnai béke mellett

Ferenc pápa az ukrajnai háború miatt jött Magyarországra - írja a BBC. A brit lap úgy írt az eseményről, hogy szerintük a Szentatya korábban azért nem érkezett hosszabb időre Magyarországra, mert „Orbán Viktor határozott migránsellenes álláspontja ellentétben áll a 86 éves pápa menekültek iránti együttérzésével”. A brit portál szerint a pápa azért érkezett mégis hazánkba, mert az ország határában zajlik az orosz-ukrán háború.

L'Osservatore Romano beszámolója szerint a katolikus egyházfő magyarországi látogatása első napját a béke szorgalmazásának szentelte Európa szívében

A szentszéki napilap közölte Novák Katalin beszéde teljes szövegét, mellyel az államfő a Sándor-palotában fogadta Ferenc pápát.

A La Vanguardia azt írta, Ferenc pápa azt kérdezte magyarországi látogatása során Európa államaitól, hogy megteszik-e a szükséges erőfeszítéseket annak érdekében, hogy Ukrajnában újra béke legyen.

Pápa Magyarországon erősödő nacionalizmusra figyelmeztet, migránsok befogadására szólít fel - erről már a Reuters ír. A nemzetközi hírügynökség ugyanakkor hozzátette: a Szentatya köszönetet mondott Magyarországnak az ukrán menekültek befogadásáért.

Sokan találgatták, hogy a pápa budapesti látogatása politikai vagy lelki jellegű.

Az amerikai katolikus egyetem teológiai professzora úgy véli, Ferenc pápa második magyarországi látogatása mély összhangot jelez Magyarország és a Szentszék között.

Chad Pecknold az összhang részeként említette, hogy mind Ferenc pápa, mind Magyarország határozottan kiáll az ukrajnai konfliktus lezárásának igénye mellett, ahogy összhang mutatkozik a gyermekek védelmének igényét illetően is.

Az amerikai professzor hozzátette: a katolikus egyházfő és a magyar politika egyaránt elkötelezett azon eszme mellett, hogy a kereszténység nélkülözhetetlen elem a nemzetek megújulásában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!