2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Amerikában megzavartak egy keresztény megemlékezést húsvétkor + videó

Míg Európában zavartalanul telt a húsvét, addig a világ több pontján támadások zavarták meg a kereszténység legnagyobb ünnepét. Az amerikai Tennessee államban szándékosan gyújtottak fel egy Bibliákkal teli pótkocsit. New Yorkban pedig Izrael-ellenes aktivisták törtek be egy húsvéti misére.

  • Amerikában megzavartak egy keresztény megemlékezést húsvétkor + videó

Biztonsági őrökkel dulakodtak azok az Izrael-ellenes tüntetők, akik megzavarták a húsvéti misét New Yorkban. Az aktivisták egy „CSEND egyenlő HALÁL” feliratú zászlót lengettek a hívők felé akik csendben nézték végig, amíg kikísérték a tiltakozókat a templomból.

A nagyváros mellett az amerikai tennessee-i közösség hatóságai is nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen miután húsvét vasárnapján - a megyei seriff beszámolója szerint - szándékosan felgyújtottak egy Bibliákkal teli pótkocsit egy templom előtt.

Az Egyesült Államokkal ellentétben Európában több helyen a legmagasabb szintre emelt terrorkészültségnek is köszönhetően zavartalanul zajlott az ünnep.

Olaszország és Ausztria mellett Franciaország is már a húsvétot megelőző héten bejelentette a készültséget a moszkvai merénylet után. A francia belügyminiszter vasárnap közölte, hogy mintegy 14 ezer rendőrt és katonát mozgósítottak az országban. A keresztény hívők mellett a Notre-Dame papja is kifejezte köszönetét a hatóságok munkájáért.

Tudjuk, hogy az elmúlt napokban a francia kormány a legmagasabb szintre emelte a terrorkészültséget a világszerte előforduló incidensek közepette. A rendőrök végig jelen voltak a szent napok alatt. A templomok védelmében, de a középiskolákra és az istentiszteleti helyekre is nagy figyelmet fordítottak. Nagyon köszönöm nekik ezt a szolgálatot – nyilatkozta a francia pap.

A húsvéti ünnep Franciaországhoz hasonlóan Magyarországon is békésen és zavartalanul zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!