2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Amerikában kisiskolákat uszítanak fehérek ellen

„A rasszizmus elítélésére való nevelés fontos, mert a rasszizmus országunk alapjaiban gyökerezik. Az Egyesült Államok telepesek gyarmata, ami a fehér felsőbbrendűségre és a kapitalizmusra épült. Ez egy olyan rendszer, ami a fehéreket mindenki elé helyezi, életüket többre becsüli másokénál” - ez az üzenete a philadelphiai tanárok szakszervezetének, és ezek a gondolatok válnak lassan az általános narratívává az amerikai iskolákban. Az oktatási intézmények liberális vezetői legalábbis mindent megtesznek ennek érdekében – erről számolt be a Newsmax televíziónak a Discovery Institute nevű keresztény-konzervatív agytröszt igazgatója.

„A philadelphiai iskolák egyfajta radikális agymosó-központtá váltak. Egy tanár az ötödik osztályosokat arra kényszerítette, hogy a fekete kommunizmusról tanuljanak, azt ünnepeljék, majd az előadóterembe vitte őket, hogy ott játszanak el egy úgynevezett „fekete hatalom” elnevezésű tüntetést, majd szimulálják, ahogy kiszabadítanák Angela Davist a börtönből, ahol a színesbőrű nőt gyilkosság vádjával tartották fogva” - mondta el Christopher Rufo, Discovery Institute’s Center igazgatója.

Ahogy arra a Newsmax műsorvezetője is rámutat, Angela Davis az amerikai történelem egyik meghatározó szereplője. A kommunista párt politikai aktivistája 1970-ben részt vett egy öt áldozatot követelő fegyveres börtönszabadítási kísérletben, majd sokáig bujkált a törvény elől. A Központi Nyomozóiroda által leginkább keresett tíz bűnöző listájára került fel, elfogása után pedig három főbenjáró bűncselekményben is vétkesnek találta a bíróság. Egy évig volt börtönben, majd minden vád alól felmentették.

További részletek a videóban:

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A fertőzöttek száma 244 millió, a halálos áldozatoké több mint 4,963 millió a világon

A világon 244 493 441 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 4 963 243. 2021. október 27.

Biden: az Egyesült Államok 102 millió dollárral támogatja a délkelet-ázsiai országokat

Az Egyesült Államok 102 millió dollárral támogatja a Délkelet-ázsiai országokat, hogy ezzel is segítse a koronavírus járványból való kilábalást. 2021. október 27.

WHO: a világjárványnak koránt sincs vége

A Covid-19-világjárványnak koránt sincs vége - közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti bizottsága. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!