2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Aljakszandr Lukasenka üzent az ukránoknak

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök felköszöntötte az ukránokat csütörtökön államuk függetlenségének 32. évfordulója alkalmából, és azt mondta: Minszk készen áll "mindent és még többet" megtenni, hogy véget vessen a "konfrontációnak".

  • Aljakszandr Lukasenka üzent az ukránoknak

"Miután Ukrajna és Fehéroroszország több mint három évtizede elnyerte függetlenségét, a két ország önállóan választotta meg saját módját a fejlődésének és jövője építésének" - idézett a TASZSZ orosz hírügynökség üdvözletből, amelyet Lukasenka a honlapján tett közzé.

A fehérorosz vezető arra szólított fel, hogy teremtsenek közösen "biztonságos lehetőségeket az egész régió méltó együttélésére".

"Fel kell használnunk szomszédságunk értékét a szembenállás megszüntetése érdekében. A fehérorosz oldal kész mindent megtenni, ami ehhez szükséges, sőt még ennél is többet" - hangoztatta.

"Ukránok és fehéroroszok századokig éltek egymás mellett harmóniában és tiszteletben, együtt szálltak szembe a fasizmussal, és állították helyre az országot a nagy honvédő háború után" - emlékeztetett üzenetében a fehérorosz elnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a játékosok nevében Botka Endre is meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást, aki vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.
Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!