2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Alapjog lehet az abortusz?

  • Alapjog lehet az abortusz?

Az Európai Parlament tagjai hamarosan szavazni fognak arról, hogy az abortuszhoz való jogot rögzítsék az Európai Unió Alapjogi Chartájában. Izabela Kloc, a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel párt európai parlamenti képviselője a wPolityce portálnak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy a közelgő plenáris ülésen az abortuszhoz való korlátlan hozzáférés támogatói megpróbálják majd maximalizálni jelenlegi előnyüket. Mint a képviselő rámutatott, Brüsszel korlátozni próbálja a kérdés nemzeti szintű szabályozását, ami egy újabb nagyon veszélyes támadás a tagállamok szuverenitása ellen – hívja fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Bár az élethez való jog védelmezői, akik közé én is tartozom, nagyon aktívak voltak a parlamenti viták során, a törvényhozásban az abortuszlobbi van többségben. Arra fognak törekedni, hogy a jogról alkotott szélsőségesen liberális elképzelésüket minden tagállamra ráerőltessék. Csak annyit tennék hozzá, hogy ez az elképzelés alapvetően antihumanista és nőellenes

– fogalmazott a jobboldali politikus. Hozzátette, hogy ha az abortuszhoz való jogot beillesztik az Alapjogi Chartába, az Brüsszelből kiindulva növelni fogja a lengyel törvényhozókra nehezedő nyomást, és alibit ad a jelenlegi kormánykoalíciónak, hogy olyan törvényeket hozzon, amelyek ellentmondanak az alkotmánynak és a törvényhozási hagyományoknak.

 

 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!