2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Akcióba lendült a Magyarországon fogvatartott olasz EP-képviselő + videó

Elkezdte politikai pályafutását Ilaria Salis, akit az olasz baloldal a budapesti börtönből egyenesen az Európai Parlamentbe küldött, hogy képviselje a fogvatartottak jogait. A szélsőbaloldali aktivista, aki társaival együtt ártatlanokat támadott meg Budapesten, a magyar börtön-viszonyokat bírálta hamisan. Most egy embercsempészt és egy terroristát akar kiszabadítani.

  • Akcióba lendült a Magyarországon fogvatartott olasz EP-képviselő + videó

Ilaria Salis hazájába visszatérve felkereste az olasz börtönöket és rádöbbent, hogy sokkal katasztrofálisabb a helyzet, mint Magyarországon. Az olasz híradások szerint Salis politikai karrierje kezdetén két szimbolikus személy megmentését tűzte ki céljául.

Az egyik egy Calabriában embercsempészet vádjával letartóztatott 28 éves iráni származású nő. Őt az olasz hatóságok tavaly decemberben fogták el, mivel 77 személyt juttatott illegálisan Olaszországba. Salis szerint az embercsempészet valójában nem létezik, csak azért találták ki, hogy büntethessék a migrációt segítőket. A Zöldek és Olasz Baloldal Szövetségének európai parlamenti képviselője szerint szabad mozgást kellene engedélyezni mindenkinek.

Az embercsempész kiszabadításáért küzdő Salis egy terrorizmus vádjával börtönben lévő férfi esetét is az európai intézmények figyelmében állítja. A szicíliai férfit azért vették őrizetbe, mert 2022-ben molotov koktéllal dobált meg egy közintézményt, több személy testi épségét fenyegetve ezzel.

Az olasz jobboldali politikusok aggasztónak és veszélyesnek tartják Ilaria Salis kampányát, melynek semmi köze a börtön körülményekhez, sokkal inkább politikai indíttatású. Sajnálatosnak tartják, hogy Salis nem bízik az olasz igazságszolgáltatásban, és a börtönökben szolgálatot betöltő rendőrök munkáját egyetlen szóval sem méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!