2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Külföld

Akár halálra is ítélhetik a Charlottesville-i neonáci gázolót

Bűnösnek találták a Charlottesville-i neonáci gázolót. A 21 éves férfit a többi között szándékos emberölésért vonták felelősségre. Akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Ezt a jövő héten hirdetik ki.

Tavaly augusztusban a Virginia állambeli Charlottesville-ben egy magát nyíltan neonácinak valló férfi hajtott autójával a tüntetők közé, akik a fehér felsőbbrendűséget hirdetők ellen vonultak utcára. James Fields egy 32 éves nőt halálra gázolt, 19 további személyt pedig megsebesített.

Az eseményeket az váltotta ki, hogy a városvezetés úgy döntött: eltávolítja Robert Lee tábornok a központban lévő parkban felállított szobrát. Lee az amerikai polgárháborúban a rabszolgatartó Dél oldalán harcolt. Emiatt a fehér nacionalisták felvonultak a városban, és törtek ki faji zavargások Charlottesville-ben.

Az erre válaszként adott fehér felsőbbrendűséget elítélő tüntetőkbe hajtott bele a gázoló, akit a bíróság bűnösnek talált szándékos emberölés, többrendbeli testi sértés és cserbenhagyásos gázolás miatt.

„Nem örülhetek ennél jobban. Megpróbálták kiszórni az ügyemet, és örülök, hogy a bíróság megvizsgálta. Ez a legjobb, ami történt velem az elmúlt másfél évben” – mondta egy túlélő.

A gázolásos gyilkosságért 20 éves börtönbüntetésre, vagy életfogytiglani börtönre is ítélhetik. De Fields ellen folyamatban van egy másik eljárás is. Ebben gyűlölet-bűncselekményekkel vádolják, amiért halálra is ítélhetik. A neonáci férfi minden vádpontban ártatlannak vallja magát.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Gyorsul a járvány terjedése

További szigorításokat vezetnek be a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt Új-Zéland legnagyobb városában. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!