2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Akár halálra is ítélhetik a Charlottesville-i neonáci gázolót

Bűnösnek találták a Charlottesville-i neonáci gázolót. A 21 éves férfit a többi között szándékos emberölésért vonták felelősségre. Akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Ezt a jövő héten hirdetik ki.

  • Akár halálra is ítélhetik a Charlottesville-i neonáci gázolót

Tavaly augusztusban a Virginia állambeli Charlottesville-ben egy magát nyíltan neonácinak valló férfi hajtott autójával a tüntetők közé, akik a fehér felsőbbrendűséget hirdetők ellen vonultak utcára. James Fields egy 32 éves nőt halálra gázolt, 19 további személyt pedig megsebesített.

Az eseményeket az váltotta ki, hogy a városvezetés úgy döntött: eltávolítja Robert Lee tábornok a központban lévő parkban felállított szobrát. Lee az amerikai polgárháborúban a rabszolgatartó Dél oldalán harcolt. Emiatt a fehér nacionalisták felvonultak a városban, és törtek ki faji zavargások Charlottesville-ben.

Az erre válaszként adott fehér felsőbbrendűséget elítélő tüntetőkbe hajtott bele a gázoló, akit a bíróság bűnösnek talált szándékos emberölés, többrendbeli testi sértés és cserbenhagyásos gázolás miatt.

„Nem örülhetek ennél jobban. Megpróbálták kiszórni az ügyemet, és örülök, hogy a bíróság megvizsgálta. Ez a legjobb, ami történt velem az elmúlt másfél évben” – mondta egy túlélő.

A gázolásos gyilkosságért 20 éves börtönbüntetésre, vagy életfogytiglani börtönre is ítélhetik. De Fields ellen folyamatban van egy másik eljárás is. Ebben gyűlölet-bűncselekményekkel vádolják, amiért halálra is ítélhetik. A neonáci férfi minden vádpontban ártatlannak vallja magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!