2020. január 17.,
péntek, Antal, Antónia napja

Agresszív észak-afrikai migránsok miatt kellett kiüríteni egy német strandot

2019. július 29., hétfő 10:12

Körülbelül 60 észak-afrikai migráns zavarta meg a pihenni vágyó német családokat.

"Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a családokat, akik nyugalomban szeretnék eltölteni itt a szabadidejüket, fiatalokból álló bandák zaklatják"

– mondta Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere, miután a hétvégén egy körülbelül 60 fős észak-afrikai fiatalokból álló csoport agresszívan viselkedett a helyi strandon. Mivel nem ez volt az első ilyen eset, azt tervezik, hogy egy olyan online jegyrendszert vezetnek be, aminek a segítségével azonosítani tudják, hogy éppen ki tartózkodik a medencében. Akinek pedig ez nem tetszik, az nem léphet be a strand területére – tette hozzá a polgármester.

 

 

A fiatal migránsok a strand több területét elfoglalták, köztük például a csúszdákat, és nem tartották be az előírásokat az alkalmazottak többszöri kérése ellenére sem. Nagy káosz alakult ki, ezért a műszakvezető próbált rendet teremteni, de a falhoz nyomták és megfenyegették. A strandon dolgozó biztonsági őrök próbáltak rendet tenni, de ők csak hatan voltak, így esélyük sem volt. Végül a rendőrséget kellett kihívni a migránsok agresszív viselkedése miatt. A helyszínre érkező 20 rendőr végül úgy tett rendet, hogy kiürítették a strandot.

888.hu