2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Agresszív antifa fenyegetés volt a konzervatív konferencia hírére a válasz

Új helyszínt kell találni a brüsszeli „Orbán-konferenciának”, miután antifa-csoportok megfenyegették a Concert Noble-ot. Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója szerint ami történik, az „abszolút tragédia”.

  • Agresszív antifa fenyegetés volt a konzervatív konferencia hírére a válasz

A Concert Noble mégsem ad otthont a jövő héten megrendezésre kerülő NatCon konferenciának – számolt be szombati cikkében a Politico. A portál szerint a rendezvényt az európai jobboldali politikusok „fényes találkozójaként” hirdették meg. A jövő héten Brüsszelben megrendezendő nemzeti konzervatív konferencia jövője azonban kétségessé vált, miután a házigazda helyszín visszalépett a rendezvénytől. A tervek szerint többek között

Orbán Viktor, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage és Eric Zemmour francia politikus is részt vesz a konferencián.  

A rendezvény egyik szervezője, az MCC Brussels közölte, hogy jelenleg alternatív helyszínt keresnek. Frank Füredi, a szervezet ügyvezető igazgatója elítélte a helyszín döntését.

„Ami az elmúlt napokban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válságát jelenti egész Európa számára. Abszolút tragédia, hogy az Európai Unió szívében, Brüsszelben befogadták a cancel-kultúrát. Politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek aggódnia kellene amiatt, ami itt történik” – hangsúlyozta Füredi. A cikkben emlékeztetnek: a Brussels Times korábban arról számolt be, hogy

antifasiszta csoportok felszólították a helyszínt, hogy gondolják át a döntést, egyúttal bejelentették, hogy tiltakozást is terveznek a rendezvény ellen.

A portál szerint a NatCon az elmúlt években a nemzetközi agytrösztök egyik jelentős szereplőjévé vált, és erősen transzatlanti fókusszal rendelkezik. A jövő heti brüsszeli összejövetel lett volna a kilencedik rendezvénye és a tervek szerint a nyáron Washingtonban is tartanak majd egy konferenciát.

 Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!