2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:40

Külföld

Aggasztó a az antiszemitizmus erősödése Olaszországban + videó

Korlátozzák a szólásszabadságot a palesztin tüntetők a Milánói Egyetemen, aggasztó az antiszemitizmus megerősödése Itáliában. A közel - keleti konfliktus kirobbanása óta sorozatosak a zavargások az olasz nagyvárosok egyetemein. Megfélemlítéssel sikerült végül elhallgattatniuk az Izrael melletti hangokat.

  • Aggasztó a az antiszemitizmus erősödése Olaszországban + videó

Törölték a Milánói Egyetemen az Izraellel kapcsolatos jövő hétre tervezett tudományos konferenciát - közlik a napilapok. A nemzetbiztonsági szervek ugyanis úgy ítélték meg, hogy az Izraelről szóló program megrendezése túl magas kockázati tényezőt jelentene. Tény, hogy az olasz felsőoktatási intézményekben gátlástalanul elharapódzott a zsidó ellenes hangulat.  A kornferencia megtartása nagy valószínűséggel a korábbiakhoz hasonló, vagy még azoknál is erőszakosabb palesztin párti demonstrációkat indítana el. A hatóságok felmérése szerint, szinte elkerülhetetlen, hogy a résztvevők testi épsége veszélybe ne kerüljön. Az állami egyetem rektora Elio Franzini végül kénytelen volt felkérni a program rendezőit, hogy felelősségük tudatában lépjenek vissza és mondják le a konferenciát. Ellenkező esetben nagy az valószínűsége, hogy az egész egyetem harctérré válik. Az Izrael egyedüli demokratikus ország a Közel-Keleten elnevezésű program végül törlésre került. A szervezők azonban hangsúlyozzák, a demokrácia sárba taposása, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása folyik.  A rektor korábban támogatta az Izraellel kapcsolatos konferencia megtartását, hiszen az egyetemek mindig is a szabad véleménycsere és gondolkodás központjai voltak. Ennek megőrzésére törekedtek az olasz felsőoktatási intézmények vezetői egészen mostanig. Ez esetben rendkívüli mennyiségű rohamrendőrt kellett volna kirendelni, és még így sem lett volna biztos, hogy kezelni tudják a helyzetet. Ugyanis fél Olaszországból jelezték a palesztin párti tiltakozók és szélsőbaloldali szervezetek, hogy mindent megtesznek a program meghiúsításáért.  Az erőszak borítékolva van, a felszólalók testi épségét lehetetlen garantálni - ítélték meg a biztonságért felelős szervek. Végül azt javasolták, online formában szólaljanak fel a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére – jelezte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videó-összeköttetés útján folytatott beszélgetést követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!