2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Afganisztánban agyonlőttek egy volt parlamenti képviselőnőt

Ismeretlenek agyonlőttek Kabulban egy volt parlamenti képviselőnőt és a testőrét - közölte az afgán főváros rendőrsége vasárnap.

  • Afganisztánban agyonlőttek egy volt parlamenti képviselőnőt

A 29 éves Molvi Hamidullah Hálid helyi rendőrfőnök azt mondta, Murszal Nabizádával és testőrével az egykori politikus otthonában végeztek szombat hajnalban. Hozzátette, hogy a támadásban megsebesült Nabizáda fivére és a biztonsági személyzet egyik tagja, míg egy másik biztonsági őr ékszerekkel és pénzzel elmenekült.

Egyelőre nem tudni, mi motiválta az elkövetőket.

Ez az első eset, hogy a tálib hatalomátvétel előtti kormányzat egyik tagja gyilkosság áldozatává vált.

A néhai politikust 2019-ben választották be a törvényhozásba, ezt követően a parlament védelmi bizottságának is a tagja lett, emellett pedig egy humán erőforrásokkal és fejlesztéssel foglalkozó civil szervezet munkatársaként tevékenykedett.

Nabizáda azon kevés képviselőnők egyike volt, aki Kabulban maradt a tálib hatalomátvétel után.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!