2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A WHO főigazgatója szerint aggasztó a covid-helyzet

A WHO-t rendkívül aggasztja a helyzet alakulása Kínában, tekintettel a súlyos megbetegedések növekvő számára - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerdán Genfben.

  • A WHO főigazgatója szerint aggasztó a covid-helyzet

Az adatok ugyanis a "zéró-Covid" néven ismert pekingi szabályozás enyhítése óta súlyos koronavírus-járványhullámot jeleznek.

Csaknem három év után országszerte enyhültek Kínában a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett szigorú korlátozások, könnyítettek a karanténkötelezettségen és a zárlatokon is - jelentette be hetekkel ezelőtt a Nemzeti Egészségügyi Bizottság Pekingben. Ezzel párhuzamosan viszont a kínai esetszámok rohamos emelkedésnek indultak.

- Az oltások aránya Kínában, bár ránézésre magas, még mindig le vannak maradva az általános lefedettség tekintetében, különösen ha a 60 év felettieket nézzük. Ez egyszerűen nem elegendő védelem egy olyan népes országban, mint Kína, ahol olyan sok a rizikócsoportba tartozó ember

- mondta az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének veszélyhelyzeti igazgatója.

Kijelentette azt is: a pandémia globális csúcsidőszakához képest 90 százalékkal visszaesett ugyan a halálozások száma, de még mindig túl sok a bizonytalanság a vírussal kapcsolatban ahhoz, hogy a járvány végére lehessen következtetni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!