2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Külföld

A világ másik végére utazott Volodimir Zelenszkij, hogy elkapja Orbán Viktort + videó

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök röviden tárgyaltak Buenos Airesben az új argentin elnök beiktatásának margóján – derült ki az NV ukrán média X-en közzétett bejegyzéséből.

  • A világ másik végére utazott Volodimir Zelenszkij, hogy elkapja Orbán Viktort + videó

A szűkszavú leírás alapján a vezetők rövid megbeszélést folytattak az Európai Unió csúcstalálkozója előtt, ahol Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásai is napirendre kerülhetnek - írja a Magyar Nemzet. 

A felvételen az látszik, hogy Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetnek, de az nem derül ki, hogy miről.

Az Origo közben azt írja, azért utazott Buenos Aires-be az ukrán elnök, mert megpróbálja rávenni Orbán Viktor kormányfőt, hogy Magyarország támogassa Ukrajna uniós felvételét. 

A hírportál azt írja,

Volodimir Zelenszkij a nemzetközi politikában ritkán látható szánalmas módon igyekszik jó benyomást kelteni.

A lap arról is ír, hogy a jobboldali argentin elnök beiktatására az Egyesült Államok markában levő és Brüsszelnek hízelgő Zelenszkijnek esze ágába sem lett volna magától elmenni, inkább

elrepült a világ másik felére, hogy utolérje Orbán Viktort. 

Az ukrán elnöki hivatal vezetője korábban telefonon tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A tárgyalás során Andrij Jermak javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozóját. Szijjártó Péter úgy reagált, hogy természetesen a magyar fél nyitott egy ilyen találkozóra, de annak csak akkor van értelme, hogyha van esély arra, hogy egy ilyen találkozó pozitív eredménnyel zárul.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának helyszínén 2023. februárjában (Fotó: MTI/Európai Tanács)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!