2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

A világ figyelme most a Vatikánra összpontosul

Egyre súlyosabb XVI. Benedek egészségi állapota. Ferenc pápa szerdán már a hívők imádságát kérte a nyugalmazott pápa hirtelen megromlott egészségi állapota miatt, aki immár kilenc éve él a Vatikán falain belül egy zárdában. Kapcsoltuk Jánosi Dalmát, a HírTV római tudósítóját.

  • A világ figyelme most a Vatikánra összpontosul

Imádkozzanak XVI. Benedekért, nagyon beteg! - kérte a híveket világszerte Ferenc pápa. A Szentatya szerdai audienciája után közölte a hírt, azonban nem részletezte a visszavonult egyházfő egészségügyi gondjait.

Ferenc pápa annyit mondott:

Szeretnék mindenkitől különleges imát kérni Benedek emeritus pápáért, aki csendben tartja fenn az egyházat. Emlékezzünk meg róla! Nagyon beteg.

XVI. Benedek 2013-ban megromlott egészségére hivatkozva vonult vissza, ezzel a pápaság több évszázados fennállása során első egyházfőként mondott le címéről.

Híradónkban kapcsoltuk Jánosi Dalmát, a HírTV római tudósítóját. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!