2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A valaha volt egyik legnagyobb ebolajárvánnyal állnak szemben

Hónapokba telhet a Nyugat-Afrikában tomboló ebolajárvány megfékezése az Egészségügyi Világszervezet szerint. A vírus eddig 111 halálos áldozatot követelt, de egyre több a megbetegedés.

Kórházat építenek Guineában az ebolajárvány miatt. A vírus eddig 111 halálos áldozatot követelt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak tartja a helyzetet. „Ez egyike a legnagyobb kihívást jelentő ebolajárványoknak, amelyekkel valaha szembe kellett néznünk és most már Guineában és Libériában is vannak esetek” – mondta Keija Fukuda, a WHO főigazgató-helyettese.

Fukuda szerint a vírus megfékezése 2-4 hónapig is tarthat. A szervezet adatai szerint Guineában eddig 157 embert fertőzött meg a vírus, közülük 101-en haltak meg. Libériában 21 megbetegedést regisztráltak, amiből eddig tíz emberrel végzett a vírus. „A guineai erdőségben a járvány továbbra is terjed. Ez a kitörés epicentruma, és addig, ameddig nem tudjuk itt irányítás alatt tartani, addig innen terjedni is fog az ország többi részére, és úgy tűnik, hogy Libériára és más országokra is” – mondta Stephane Hugonnet tisztiorvos.


Az ebola először négy évtizede ütötte fel a fejét Afrikában, az eddig legsúlyosabb járvány során 280 ember vesztette életét Zairében, a mai Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az ebolavírus okozta betegségre nincs orvosság, se gyógymód. A vírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, mert ott fedezték fel a kórokozót. Afrikában eddig már 15 ebolajárvány volt, összesen 1200-1300 emberrel végzett a kór.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!