2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

A török hadsereg újabb megfigyelőpontokat létesített Idlíbben

Két új ellenőrzőpontot létesített a török hadsereg az észak-szíriai Idlíb tartományban - közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

  • A török hadsereg újabb megfigyelőpontokat létesített Idlíbben

Az Idlíb északnyugati, Törökországgal határos részén és a tartomány déli, Aríha mellett kialakított ellenőrzőponttal Törökország 35-re növelte szíriai megfigyelőállásai számát - tette hozzá a kiterjedt helyi aktivistahálózatra támaszkodó szervezet.

Az ellenőrzőpontok abban az úgynevezett feszültségcsökkentési zónában találhatóak, amelynek létrehozásáról a szíriai kormányt támogató Oroszország és a fegyveres ellenzéki csoportokat segítő Törökország tavaly állapodtak meg.

Noha januárban török-orosz tűzszüneti megegyezés született Északnyugat-Szíriát illetően, a kormányerők az utóbbi hetekben fokozták műveleteiket a térségben.

Az elmúlt hetekben a szíriai és a török hadsereg közt többször törtek ki összecsapások Idlíbben, és Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdán Ankarában arra szólította fel az előrenyomuló szíriai kormányerőket, hogy még a hónap végéig vonuljanak vissza a korábbi demarkációs vonalat jelző török megfigyelőpontok mögé. Egyúttal leszögezte: amennyiben Damaszkusz csapatai nem tesznek eleget a felszólításnak, "Törökország arra kényszerül, hogy maga végezze el ezt a munkát".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!