2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Külföld

A török hadsereg újabb megfigyelőpontokat létesített Idlíbben

Két új ellenőrzőpontot létesített a török hadsereg az észak-szíriai Idlíb tartományban - közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Az Idlíb északnyugati, Törökországgal határos részén és a tartomány déli, Aríha mellett kialakított ellenőrzőponttal Törökország 35-re növelte szíriai megfigyelőállásai számát - tette hozzá a kiterjedt helyi aktivistahálózatra támaszkodó szervezet.

Az ellenőrzőpontok abban az úgynevezett feszültségcsökkentési zónában találhatóak, amelynek létrehozásáról a szíriai kormányt támogató Oroszország és a fegyveres ellenzéki csoportokat segítő Törökország tavaly állapodtak meg.

Noha januárban török-orosz tűzszüneti megegyezés született Északnyugat-Szíriát illetően, a kormányerők az utóbbi hetekben fokozták műveleteiket a térségben.

Az elmúlt hetekben a szíriai és a török hadsereg közt többször törtek ki összecsapások Idlíbben, és Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdán Ankarában arra szólította fel az előrenyomuló szíriai kormányerőket, hogy még a hónap végéig vonuljanak vissza a korábbi demarkációs vonalat jelző török megfigyelőpontok mögé. Egyúttal leszögezte: amennyiben Damaszkusz csapatai nem tesznek eleget a felszólításnak, "Törökország arra kényszerül, hogy maga végezze el ezt a munkát".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Gyorsul a járvány terjedése

További szigorításokat vezetnek be a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt Új-Zéland legnagyobb városában. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!