2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

A tálibok vallási iskolává alakították egy afgán magántelevízió székházát

Vallási iskolává alakította át az afganisztáni tálib vezetés a Metra afgán magántelevízió Balh tartományban található székházát - adta hírül pénteken a Tolonews afgán hírportál.

  • A tálibok vallási iskolává alakították egy afgán magántelevízió székházát

Az avatási ünnepségen Núrullah Munír oktatásügyi miniszter leszögezte, hogy a tálibok kiemelten fontosnak tartják a vallási oktatást, és rámutatott, hogy Afganisztánban mintegy 20 ezer iskola van, de ezek közül alig 1000 működik kifejezetten vallási iskolaként.

Ahmad Jár Mudzsrah, az Afganisztáni Független Újságírók Szövetsége (AIJA) egyik tagja azt mondta a Tolonewsnak, hogy Kabul igazságtalanul jár el az újságírókkal szemben, s felszólította a kormányzatot, nyissa újra a tavaly augusztusi tálib hatalomátvétel óta bezárt orgánumokat.

A Metra műsorszóró szintén a hatalomtávétel után vetett véget több, mint tíz éve tartó működésének.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!