2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

A szlovákok is háborognak Orbán Viktor egy tusványosi kijelentése miatt

Bekérették a szlovák külügyminisztériumba hétfőn Balogh Csaba magyar nagykövetet, hogy adjon magyarázatot arra a megjegyzésre, amely Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédében a szlovákiai magyarsággal kapcsolatban hangzott el, és amelyben a kormányfő "elszakított országrészekről" tett említést - erősítette meg a TASR szlovák állami hírügynökség megkeresésére a külügyi tárca sajtóosztálya.

  • A szlovákok is háborognak Orbán Viktor egy tusványosi kijelentése miatt

"Csehszlovákia (és később Szlovákia) és Magyarország is egyaránt az Osztrák-Magyar Monarchia utódállamai. Így semmit sem lehetett elválasztani a mai Magyarországtól" - közölte a szlovák diplomáciai tárca, hozzátéve, hogy az ilyen narratívák terjesztése Pozsony meglátása szerint "értelmetlenül szembemegy a jószomszédsági viszonnyal és a stabilitással régiónkban".

A minisztérium hangsúlyozta, hogy Szlovákia területi épségének és szuverenitásának közvetlen vagy közvetett megkérdőjelezése teljességgel elfogadhatatlan. "Ezért megismételjük, hogy a rendes és békés kapcsolatokban vagyunk érdekeltek Magyarországgal, tiszteletben tartva és tekintetbe véve a kölcsönösen kényes kérdéseket. A magyar miniszterelnök mostani kijelentései nem ebbe az irányba tartanak" - húzta alá a szlovák tárca.

KAPCSOLÓDÓ: 

Fennakadtak a szemek Orbán tusványosi beszéde alatt a román külügyben

Paláver: Bekérette a bukaresti magyar nagykövetet a román külügy

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!