2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

A szlovák legfelsőbb bíróság is életfogytiglani börtönre ítélte Rohácot

Távollétében életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Jozef Rohácot hétfőn a szlovák legfelsőbb bíróság. A szlovák bűnöző jelenleg a Magyarországon rá kiszabott életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

  • A szlovák legfelsőbb bíróság is életfogytiglani börtönre ítélte Rohácot

Az ítélet jogerős, fellebbezni ellene nem lehet.

Rohác ellen több ember - közöttük ismert bűnözők - ellen elkövetett gyilkosság miatt emeltek vádat. Egyes esetekben lőfegyvert használt, az alvilágban elsősorban bombaszakértőként ismerték.

A szlovák legfelsőbb bíróság mostani döntése a szervezett bűnözésre specializálódott, bazini székhelyű különleges bíróság tavaly áprilisi ítéletét hagyta helyben, amellyel szemben Rohác ügyvédje által nyújtott be fellebbezést.

Rohác mostani életfogytiglani szabadságvesztés büntetését bűnszövetkezet létrehozása és többrendbeli gyilkosság elkövetése miatt szabta ki a szlovák taláros testület. A vádirat szerint Rohác az 1990-es években, illetve a 2000-es évek elején legalább négy jelentős szlovákiai alvilági személyt gyilkolt meg - köztük nagy befolyású csoportok vezetőit.

A gyilkosságok többségét lőfegyverrel - géppisztollyal - hajtotta végre. Ugyanakkor a 90-es évek pozsonyi alvilágának egyik legféltebb csoportját vezető Dinic fivérek egyikével robbantásos merényletben végzett.

Képünkön a magyar bíróságon látható Jozef Rohác.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!