2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

A szerb rendőrök megelégelték a migránsok balhéit, lőfegyvereket foglaltak le tőlük

Több lőfegyvert talált a rendőrség kedden az illegális bevándorlás visszaszorítását célzó vajdasági akciója keretében - közölte a szerbiai belügyminisztérium.

  • A szerb rendőrök megelégelték a migránsok balhéit, lőfegyvereket foglaltak le tőlük

Az akcióban nagyszámú rendőr vesz részt Szabadkán, Zomborban és Nagykikindán. A szabadkai Pannon RTV információi szerint a szerbiai csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai nagy erőkkel vonultak ki a Szabadka környéki erdős területekre, ahol drónokkal a levegőből is vizsgálják a terepet.

A rendőrök azt követően kezdték meg az illegális bevándorlók felkutatását célzó akciójukat, hogy a napokban több fegyveres leszámolás is történt a migránsok között.

A múlt pénteken Szabadka központjában egy parkolóban lőttek egymásra migránsok, egyikük végül belehalt sérüléseibe.

Hétfő este a magyar határhoz közeli Hajdújáráson és Szabadkán is történt leszámolás migránsok csoportja között, a lövöldözésben egy szír férfi életét vesztette, további két szír és egy afgán férfi pedig megsebesült.

Hivatalos adatok szerint Szabadkáról az utóbbi fél évben több mint hétezer migránst szállítottak el más települések befogadóközpontjaiba.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sok esetben újra útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérelnek bejutni az Európai Unióba.

Borítókép: Szerb Belügyminisztérium

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az állatok is nehezen viselik a hőséget + videó

Az állatok is nehezen viselik a hőséget + videó

Nemcsak az emberek, de az állatok is nehezen viselik a nagy meleget. Pécsett az állatmenhelyen és az állatkertben is fokozottan figyelnek arra, hogy lakóikat ne érje egészségkárosodás a hőség miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!