2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A spanyolok akár nyelvtudás nélkül is dolgoznak külföldön

Tömegesen keresnek munkát Németországban a spanyol fiatalok. Míg az ibériai országban a magas munkanélküliség, a németeknél a munkaerőhiány okoz gondot.

Gyakornoki képzés egy német cégnél. A 2 hetes ösztöndíjra 44 spanyol pályakezdő jelentkezett és érkezett Frankfurt külvárosába. „Villamosmérnök diplomám van, de nem találok munkát. Ezért jöttem ide” – mondta egy spanyol gyakornok.

A fiatalok az ibériai országot sújtó magas munkanélküliség miatt keresnek munkát külföldön. A munkaerő-problémával küzdő német cégnél örömmel fogadták az álláskeresőket. „A spanyol gyakornokok nagyon motiváltak, akarnak dolgozni, és készek otthagyni otthonukat és barátaikat is, hogy külföldön dolgozzanak, még nyelvtudás nélkül is. Ez derült ki a 2 hetes ösztöndíj során” – mondta egy menedzser.


Az egyik fiatal áprilisban próbált szerencsét, és jelenleg próbaidejét tölti, reméli, ennek lejárta után is maradhat. „Tetszett, amit Németországban láttam. Szeretnék itt maradni, ha ajánlatot kapok” – mondta egy gyakornok.

Spanyolországban minden második pályakezdőnek nincs állása. Csak Frankfurtban viszont 400 betöltetlen álláshelyre keresnek munkaerőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!