2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

A Salis-ügyet arra használják a baloldalon, hogy Orbán Viktor és Giorgia Meloni kormányát támadják + videó

Fenntartásokkal fogadják az olaszországi pártok Ilaria Salis EP-képviselői jelölését. Az egyik baloldali párt nem először foghat mellé, ugyanis a legutóbbi parlamenti választásokon általuk indított afrikai származású képviselőnek saját családja korrupciós ügye miatt kellett távoznia a politikából. A jobboldali sajtó szerint a Salis-ügy kizárólag azért kap ekkora publicitást, hogy támadni tudják az Orbán- és a Meloni-kormányokat.

  • A Salis-ügyet arra használják a baloldalon, hogy Orbán Viktor és Giorgia Meloni kormányát támadják + videó

Napokig tagadta, majd múlt hét csütörtök este jelentette a be a Baloldaliak és Zöldek Koalíciója, hogy ők indítják az antifasiszta Ilaria Salist az európai parlamenti választásokon. A Budapesten embereket félholtra verő aktivista édesapja szerint három baloldali párttal tárgyalt, ezek között volt a legnagyobb szavazóbázissal rendelkező Olasz Demokrata Párt is.

Salis édesapja szerint lányához a szélsőbaloldali hátterű Baloldaliak és Zöldek Koalíciójára áll a legközelebb. Ráadásul az sem jelent problémát, hogy akad bőven tisztázatlan ügy az antifa és a pártszövetség esetében.

A jobboldalon is óvatosságra intenek, hiszen a külügyminiszter többször is hangsúlyozta, hogy nem szerencsés politikai ügyet csinálni egy büntetőperből.

Az antifasisztát jelölő párt 2022-ben már pórul járt a parlamenti választások után egy elefántcsontparti származású afrikai képviselőjével. A családja ugyanis épp az afrikainak lehívott kormányzati forrásokat tüntette el ahelyett, hogy a bevándorlóknak létesített szállásokon megfelelő ellátást nyújtott volna. Emiatt ki is zárták végül.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nyilatkozott a Handelsblattnak. Többek között azt mondta, hogy sikernek tartaná, ha a NATO túlélné Trump második elnöki ciklusát, és Európának mostantól a saját védelmét kell finanszíroznia.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!