2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

A sajtó szerint egyre intenzívebbek az olasz és a magyar kormányfő közötti kapcsolatok + videó

Az olasz lapok szerint szorosabbra fűződik az Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni szövetsége. A magyar kormányfő főszerepet játszhat Meloni jövőbeli terveiben.

  • A sajtó szerint egyre intenzívebbek az olasz és a magyar kormányfő közötti kapcsolatok + videó

"A sajtó szerint egyre intenzívebbek az olasz és a magyar kormányfő közötti kapcsolatok. A La Repubblica olasz napilap szerint kulcsfontosságú szerepe van Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Giorgia Meloni olasz kormányfő jövőbeli terveiben. Meloninak feltehetően van egy B terve, melyben rendkívüli jelentősége van Orbán Viktornak. Úgy vélik a magyar miniszterelnöknek fontos közvetítő szerepe lehet Donald Trump amerikai elnökjelölt győzelme esetén. Kiemelik Orbán Viktornak kitűnő kapcsolatai vannak az amerikai konzervatív erőkkel. Másrészt Meloni számol azzal, hogy az európai parlamenti választásokat követően a Fidesz képviselői erősítik az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládot. Figyelemre méltó, hogy Meloni a képviselőházban elhangzott szerdai felszólalásában védelmébe vette az olasz ellenzék által megtámadott Orbán Viktort. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban úgy fogalmazott, a döntések és a szavazatok számítanak. Kétségtelenül a Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek párt áll a legközelebb a Fideszhez. Az alakulat tagjai tegnap a Róma közeli Szent Benedek kolostorosról híres Subiacoban, találkoztak, hogy lefektessék a legfontosabb értékeket, melyek megőrzésére törekedni fognak az európai intézményekben. A Konzervatívok Kartájának nevezett dokumentum 12 pontban foglalja össze, milyen értékek jelentenek stabil alapot a jövő Európája számára. A keresztény értékekhez való visszatérést szorgalmazzák, a globalizációt és a woke kultúrát pedig elutasítják. Hangsúlyozzák, hogy az európai tagországoknak meg kell őrizni kulturális, történelmi sajátosságaikat, és szuverenitásukat. Támogatják a hagyományos családot, mely a stabil társadalom alapja és elutasítják a gender ideológiát."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!