2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A rendőrségi szögesdróton senki nem jutott át

A kapitalizmus ellen tüntettek több mint 10 ezren Frankfurtban. A tömeg az Európai Központi Bank elé vonult. Azért tiltakoztak, mert az EKB és az Európai Unió szerintük félre kezeli a válságot, mert az intézkedéseik a munkanélküliséget és a szegénységet növelik. A német baloldali tüntetők pénteken is tartottak felvonulást, akkor a rendőrökkel is összecsaptak.

Szolidaritást és gyengédséget várnak a bankoktól a német baloldali tüntetők. Több tízezren voltak szombat délelőtt Frankfurt központjában, a banknegyedben.

– Társadalmi összefogásra van szükség a korrupt bankok ellen – foglalta össze egy tüntető, miért vannak az utcán. A transzparenseiken az állt: a bankok tehetnek arról, hogy egész Európában nő a szegénység és a munkanélküliek száma. Szerintük az Európai Központi Bank feladata lenne, hogy élénkítse a gazdaságot.

– Nagyon fontos lenne, hogy tegyünk valamit a bankok túlzott hatalma ellen. Szigorúbb szabályozásra lenne szükség, hogy ne mindig csak a saját érdeküket nézzék – mondta Axel Seitra tüntető.

A demonstrálók az EKB székházát is megpróbálták megrohanni, mint egy nappal korábban, de a rendőrségi szögesdróton senki nem jutott át. – Túl sok fiatal van állás nélkül. Egy egész generáció kilátásai kerültek veszélybe, miközben a hatalom névtelen embereknél van, és ők döntenek, nem demokratikus módon – mondta egy tüntető.

A munkanélküliség elleni harcot Angela Merkel is a legfontosabbnak nevezte. Németországban épp a napokban derült ki, hogy az állástalanok száma négyszer olyan gyorsan nő, mint arra számítottak. Igaz, a 7 százalék körüli munkanélküliség így is jónak számít az EU-ban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!