2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

A rakétakísérletek figyelmeztetések voltak

Phenjan a keddi rakétakísérletekkel hívta fel az Egyesült Államok és Dél-Korea figyelmét, hogy hagyjanak fel közös hadgyakorlataikkal a térségben. Az erről szóló hírt maga az észak-koreai diktátor jelentette be. Az állami média szerint a teszteket Kim Dzsong Un személyesen felügyelte, és elégedett volt az eredménnyel.

  • A rakétakísérletek figyelmeztetések voltak

Az ENSZ genfi ülésén tájékoztatta a világszervezet képviselőit Észak-Korea küldötte, hogy Phenjan nem nézi jó szemmel az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatát a távol-keleti térségben. A kommunista rezsim azt rótta fel Washingtonnak, hogy ismét Szöullal szövetkezett, és egyre modernebb fegyvereket próbál ki, amellyel aláássa a Koreai-félsziget biztonságát.

"Többször is felhívtuk a nemzetközi közösség figyelmét arra, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea szövetsége fenyegetést jelent a békére nézve. Miután erre érdemben nem reagáltak, megtettük az általunk jónak vélt lépéseket" - tájékoztatott Phenjan küldötte. 

Ju Jong Csol kijelentésével arra célzott, hogy Phenjan a múlt hét után kedden 2 újabb rakétát lőtt ki. A lövedékek átrepültek az ország felett, majd a Japán-tengerbe csapódtak.

Az ENSZ-diplomata bejelentése után az észak-koreai állami média is megerősítette, hogy a rezsim a ballisztikus kísérletekkel kívánta felhívni az Egyesült Államok és Dél-Korea figyelmét, hogy hagyjanak fel közös akcióikkal a térségben. Kim Dzsong Un diktátor személyesen felügyelte a teszteket. A vezető elégedett volt, mert mindkét rakéta eltalálta a kijelölt célpontokat, egy-egy kis szigetet. A kommunista rezsim új típusú harci lövedékei Dél-Korea és Japán szerint nem okoztak kárt, amikor becsapódtak a tengerbe.

"A kormány begyűjti a szükséges információkat a tesztekkel kapcsolatban, és elemzi a helyzetet. Kijelenthetem, hogy ballisztikus rakéták nem fenyegették országunk biztonságát. Ugyanakkor megjegyzem, hogy ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai megtiltják Észak-Koreának, hogy ilyen teszteket hajtson végre" - jelentette ki a japán kormány kabinetminisztere.

Elemzők eközben arra hívták fel a figyelmet, hogy a Kim Dzsong Un vezette rezsim a tesztekkel nyomást akar gyakorolni az Egyesült Államokra. Észak-Koreának ugyanis az a célja, hogy Washington és Phenjan között megmaradjon a tavaly kezdődött jó viszony.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!