2017. december 13.,
szerda, Luca, Otília napja

A Pussy Riot két további tagját keresi a rendőrség

KG

2012. augusztus 21., kedd 12:54

A Pussy Riot nevű punkzenekar további két tagját keresik az orosz hatóságok. A három letartóztatott lányt két év börtönbüntetésre ítélték.

A zenekar három tagját múlt pénteken 2 év börtönbüntetésre ítélte egy moszkvai bíróság vallási gyűlölet által motivált garázdaság miatt. A bírósági tárgyalással egy időben a punkzenekar újabb, Putyint gyalázó dalt tett közzé az interneten. A bíróság ítéletét több európai intézmény és jogvédő szervezet is elítélte, a vádlottak védelmében még az orosz ortodox egyház is felszólalt.

Az ítélet ellen – amelyet a tárgyalóteremben füttyel és „szégyen” bekiabálásokkal fogadtak a szimpatizánsok – a három nő ügyvédei fellebbezést nyújtanak be. Az öt hónapja letartóztatásban lévő 24 éves Marija Aljohina, a 22 éves Nagyezsda Tolokonnyikova és a 29 esztendős Jekatyerina Szamucevics a vád szerint „vallási gyűlölet által motivált garázdaságot” követett el, amikor a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban maszkot viselve, gitárokkal „imádkoztak” a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott államfőt.

Augusztus elején brit zenészek levélben szólították fel Vlagyimir Putyin orosz államfőt a Pussy Riot nevű női punkbanda tagjainak szabadon engedésére.

Forrás: Hír TV, MNO