2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

A politikusokat vádolják a csecsemő halála miatt

Tüntetők bénították meg a boszniai főváros forgalmát. A demonstrálók szerint a politikusok felelőtlensége vezetett egy 3 hónapos csecsemő halálához. A gyermek nem kapott időben útlevelet, ezért nem juthatott el külföldre, ahol életmentő műtétet végeztek volna rajta.

„Halál a nacionalizmusra!” – így üzent az egyik szarajevói tüntető a boszniai politikusoknak. A mintegy 3 ezer demonstráló megbénította a főváros forgalmát, így tiltakoztak vezetőik cselekvőképtelensége ellen, amely nemrég egy három hónapos csecsemő halálához vezetett. A kisgyermeken azért nem lehetett elvégezni egy életmentő műtétet, mert nem kapott útlevelet a személyi számról folytatott parlamenti vita elhúzódása miatt. „Ez egy nyilatkozat az általános elégedetlenségről, a hatalomban lévők hanyagsága miatt. Nyilvánvaló, hogy a politikusok semmit nem akarnak tenni ezért az országért” – mondta ez egyik tüntető.

Az etnikailag megosztott országot vezető szerb, horvát és bosnyák politikusok nem tudnak megegyezni arról, hogy miként végződjön a személyi okmányok sorszáma. Az állam egyik felét alkotó Boszniai Szerb Köztársaság képviselői szerint a végződésnek utalnia kell arra, hogy egy gyermek szerb vagy bosnyák–horvát területen látta-e meg a napvilágot, a másik oldal szerint viszont a szerb törekvések az egységes Bosznia-Hercegovina szétverését segítik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Leállítja a magyar baloldal támogatását a Soros-hálózat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!