2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A politikusok és a meteorológusok egymásra mutogatnak

A New York-i kormányzó és a város polgármestere is elnézést kért, amiért szigorú óvintézkedéseket hoztak egy hóvihar miatt, de az végül elkerülte a várost. New Yorkban még az autós közlekedést is betiltották, de végül a várt 60 centi helyett csak 10 centi hó esett. A metropolisztól északra viszont eltalálták a meteorológusok, hogy milyen idő lesz. Sok helyen majdnem 1 méter hó esett egy nap alatt.

Boston központjában 60, a külvárosban 90 centi hó esett egy nap alatt, az utak járhatatlanok, az autóközlekedés szünetel, rendszeresek az áramkimaradások, a hivatalok, iskolák zárva vannak. A 100 kilométeres sebességű szél pedig torlaszokat emel. Volt, aki sílécen indult el dolgozni.

Massachusetts és Connecticut államban 4 és fél millióan maradtak otthon, a keleti part északi részén pedig összesen 28 millió emberre vonatkozik valamilyen korlátozás a Juno névre keresztelt vihar miatt. „Massachusetts államban elég komoly a vihar, szóval én örülök, hogy minket figyelmeztettek előre. Jelenleg is az összes kollégánk bent van és a hóeltakarításon, illetve az áramszolgáltatás helyreállításán dolgozik” – mondta a massachusettsi kormányzó.

Ha lehetett volna hinni a meteorológusoknak, akkor most ilyen időnek kellene lennie New Yorkban is. A meteorológiai hivatal az évszázad havazásával fenyegetőzött, de itt végül csak 10-15 centi esett, pedig a kormányzó még az autós közlekedést is betiltotta, hogy ne legyenek balesetek. Hatezer repülőjáratot töröltek, korlátozták a tömegközlekedést is, a lakosságot pedig víz- és élelmiszerkészlet felhalmozására buzdították. Most a sajtó a politikusokat vádolja pánikkeltéssel, ők pedig a meteorológusokra mutogatnak.

„Mi a jobb, elébe menni az eseményeknek, vagy lemaradni róluk? Felkészülni, vagy nem készülni? Nekem az a feladatom, hogy döntéseket hozzak és mindig azt fogom választani, ami a legnagyobb biztonságot jelenti a lakosságnak. Az akkor rendelkezésünkre álló információk alapján helyesen döntöttünk a korlátozásokról. Biztos, hogy felülvizsgáljuk majd, mit csinálhatunk legközelebb másként, de abból kell kiindulnunk, hogy az időjárás-jelentés csak egy tipp, és nem biztos számítás” – mondta Bill De Blasio, New York polgármestere.


Az amerikai meteorológiai szolgálat egyébként bocsánatot kért és elismerték, hogy hibáztak az előrejelzésnél.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!