2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

A Politico szerint egyáltalán nem vehető biztosra Von der Leyen újrázása

  • A Politico szerint egyáltalán nem vehető biztosra Von der Leyen újrázása

Bár Ursula von der Leyen korán egyértelművé tette, hogy elindul egy második ötéves ciklusért az Európai Bizottság vezetésére, és a kampánya is hivatalosan beindult, s mögötte áll az Európai Néppárt is – most mégis megroppanni látszik a kampánya.

A Politico szerint két hónappal a júniusi európai parlamenti választás előtt a brüsszeli berkekben arról beszélgetnek, 

egyáltalán nem vehető biztosra Von der Leyen újrázása.

Ennek egyik legfőbb oka egy uniós hivatalnok szerint a „hatalmi arrogancia”, hogy Von der Leyen azt hitte, mindent megúszhat. Most viszont sok eddigi problémát a fejére olvasnak.

Szemben a Von der Leyen nemzetiségét és hátországát adó németekkel, a francia vezetés a mai napig lebegteti, hogy támogatni fogja-e valamikor a mostani bizottsági elnököt. Még az Európai Néppárthoz (EPP), Von der Leyen anyapártjához tartozó francia mérsékelt jobboldaliak, a Republikánusok is leszögezték, hogy Von der Leyen nem az ő jelöltjük.

A Politico szerint az olyan botrányok és vitatott lépések, mint a Pfizergate (Von der Leyen titkos levelezése a Pfizer vezetőjével az EU-s vakcinabeszerzésekről), Von der Leyen balról vitatott izraeli útja vagy épp egyik EU-követ emberének bukása a nem megfelelő kinevezése miatt, mind oda vezetnek, hogy a Bizottság elnökének meggyengült a pozíciója, és már nem veszik előre biztosnak az újbóli megválasztását.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!