2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

A nemzetközi sajtó szerint Trump nyerte a vitát + videó

Az amerikai elnökválasztás két jelöltjének vitáján a jelenlegi államfő, Joe Biden csak megerősítette a korával és alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat ahelyett, hogy eloszlatta volna őket – írják irányultságtól függetlenül a vezető médiumok.

  • A nemzetközi sajtó szerint Trump nyerte a vitát + videó

A német lapok közül a Die Zeit szerint a két elnökjelölt sértegette egymást a vita során. Azzal vádolja Trumpot, hogy kitért a kérdések elől, és inkább a saját témáiról beszélt. Viszont tartotta magát a meghatározott időkorlátokhoz, míg Bident többször félbe kellett szakítani, ráadásul sokszor érthetetlenül beszélt.

A Der Spiegel arról ír, hogy az első felmérések szerint Biden a vita egyértelmű vesztese, idegesnek és gyengének tűnt.

A Der Standard írása szerint Biden már néhány perc után elvesztette a vitát: megerősítette a korával és az állapotával kapcsolatos összes előítéletet.

A francia sajtótermékek közül a Le Monde úgy fogalmaz, hogy „az amerikai elnök gyenge teljesítményt nyújtott elődjével szemben”. Biden nem tudta eloszlatni a korával kapcsolatos aggodalmakat, rekedt hangon, dadogva beszélt.

Az olasz Corriere della Sera szerint mindenki egyetértett abban, hogy ez volt Joe Biden egyik legrosszabb szereplése. Trump ezzel szemben „agresszív volt, de fegyelmezett”.

Joe Bidennek csak annyit kellett volna tennie, hogy megismétli az évértékelő beszédében nyújtott teljesítményét, ehelyett viszont dadogott és megbotlott – írja a Politico brüsszeli hírportál. Bár Biden teljesítménye javult az este folyamán, az első benyomás bizony számít – mutat rá a portál.

A brit sajtó köréből a The Telegraph szerint a demokraták már másik jelöltet állítanának Biden helyett a vitán nyújtott „katasztrofális” teljesítménye után. Végig motyogott, elvesztette a fonalat, időnként pedig zavarodottnak tűnt és lefagyott – sorolja a lap, hozzátéve, hogy a demokratáknál tapasztalható pánikkal ellentétben Trump kampánycsapatában szélesek a mosolyok.

Még a baloldali The Guardian is elismerte, hogy Biden „nehezen tudta megfogalmazni a mondanivalóját”, egyúttal sietett megvádolni Trumpot azzal, hogy hamis állításokat tett a vita során, illetve többször eltért a neki feltett kérdéstől.

„Csütörtök este előtt sok amerikai aggodalmát fejezte ki Joe Biden korával és hivatalra való alkalmasságával kapcsolatban. Ha azt mondjuk, hogy ez a vita nem oszlatta el ezeket az aggodalmakat, az talán az év egyik legnagyobb alulértékelése” − indította értékelését a BBC. Biden összevissza beszélt − írták, és egy a kötelekhez szorult bokszolóhoz hasonlították az amerikai államfőt.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Folyamatosan erősödő hurrikán közelít a karibi térség felé

Folyamatosan erősödő hurrikán közelít a karibi térség felé

Az Egyesült Államok Miamiban működő nemzeti hurrikánközpontjának (NHC) előrejelezése szerint halálos veszélyt jelentő erősségen érheti el a Karib-tenger térségét a közelgő Beryl hurrikán, ezért az érintett szigetek hatóságai figyelmeztetést adtak ki.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Macron óriási presztízsveszteséget szenvedhet + videó

Macron óriási presztízsveszteséget szenvedhet + videó

Magas részvétel mellett zajlanak az előrehozott parlamenti választások első fordulója Franciaországban. A Híradóban kapcsoltuk Csepeli Rékát, az NKE Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet munkatársát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!