2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

A Nemzetközi Bíróságon is eljárást indíthatnak Amerika ellen

Németország a Nemzetközi Bíróságon is eljárást kezdeményezhet az Egyesült Államok ellen, ha bebizonyosodik, hogy a berlini követség tetején voltak a lehallgatóállomások.

Lattmann Tamás nemzetközi jogász a Hír Televíziónak azt mondta: a követség területe jogilag a fogadó országhoz tartozik, a diplomácia szabályairól szóló bécsi egyezmény pedig kifejezetten tiltja a hasonló, szabálytalan adatgyűjtést. „A nagykövetségeknek kötött feladata van a nemzetközi diplomáciai jogban. A diplomáciáról szóló bécsi egyezmény kifejezetten számon tartja például a nagykövetség feladatai között a hírszerzést, de hozzáteszi, hogy a megengedett eszközökkel, ami explicit módon kizárja az ilyen tevékenységeket. Amerika ezzel közvetlenül megsértette a diplomáciai kapcsolatok jogát, aminek a Nemzetközi Bíróság előtt adott esetben utána is mehetne Németország” – mondta Lattmann Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!