2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

A német belügyminiszter az antiszemitizmus elleni fellépésre szólította fel az ország muszlim vezetőit

Az antiszemitizmus elleni erőteljesebb fellépésre kérte a németországi muszlim szervezeteket a német belügyminiszter a Funke médiacsoport által kedden közzétett interjúban, nem sokkal a nap folyamán kezdődő, kétnapos Németországi Iszlám Konferencia (DIK) előtt.

  •  A német belügyminiszter az antiszemitizmus elleni fellépésre szólította fel az ország muszlim vezetőit

Nancy Faeser leszögezte: a szervezeteknek fel kell lépniük a zsidóellenességgel szemben és mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az antiszemitizmus ne terjedjen tovább. "Fel kell emelniük a szavukat a zsidó-és Izrael-ellenességgel szemben a pénteki imákon, a közösségekben és a közösségi médiában fenntartott oldalaikon" - jelentette ki.

Hozzátette: az ügyben néhány csoport részéről "világosabb beszédet" vár. Bár elmondta, hogy Németország "semmilyen módon nem lehet felelős az iszlamista terrorért", és aláhúzta: Berlin nem az iszlám, hanem az iszlamisták ellen lép fel, és emlékeztetett arra, hogy az általánosítás minden formája megosztást és kirekesztést eredményez. "Az ilyen téves általánosítások a muszlimokkal szembeni ellenségességhez vezetnek, mely szintén országunk egyik fő gondja" - jelentette ki.

A kedden kezdődő Németországi Iszlám Konferencián - mely idén a Társadalmi béke és demokratikus kohézió: harc az antiszemitimus és iszlamofóbia ellen a társadalmi megosztottság korában címet viseli - Faeser mellett részt vesz Christian Wulff volt német államfő, Lisa Paus családügyi miniszter és Reem Alabali-Radovan, a szövetségi kormány menekültügyi és társadalmi integrációs kérdésekkel foglalkozó megbízottja is.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!