2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A munkáspárt bizalmatlansági indítvány nyújt be

Bizalmatlansági indítványt nyújt be az ellenzéki brit Munkáspárt a miniszterelnök ellen és arra készül, hogy ideiglenes kormányt állít fel Jeremy Corbyn vezetésével. Eközben a kormányfő azzal vádolta meg a Brexit ellenzőit, hogy összejátszanak Brüsszellel és meg akarják akadályozni a kilépést.

  • A munkáspárt bizalmatlansági indítvány nyújt be

A britek a megállapodás nélküli brexittől tartva elkezdtek árukat felhalmozni. A vásárlók két harmada élelmiszerrel, fele gyógyszerrel és italokkal töltötte fel készleteit. Szakértők szerint ha alku nélkül hagyja el az Egyesült Királyság a Közösséget, akkor rövid távon fennakadások lehetnek az ellátásban.

A brit miniszterelnök ennek ellenére hajthatatlannak tűnik. Mint mondta: akár megállapodással, akár anélkül, de október végén kivezeti a szigetországot az Európai Unióból. Boris Johnson azzal vádolta meg a brexit ellenzőit, hogy összejátszanak Brüsszellel és meg akarják akadályozni a kilépést-

Ez egy szörnyű összejátszás azok között akik, a Parlamentben meg akarják akadályozni a brexitet, és az európai barátaink között. Az európai barátaink a brexit megállapodás minden betűjéhez ragaszkodnak. Ez azonban még jobban növeli a brexit "no-deal" esélyét az októberi kilépéskor. Én rendezett Brexitet szeretnék, de ehhez szükség van arra, hogy "európai barátaink" hajlandók legyenek a kompromisszumra - hangsúlyozta Boris Johnson

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a kormányfő a parlamentet megkerülve megállapodás nélkül is ki tudja léptetni a szigetországot az EU-ból.

A Munkáspárt levélben összefogásra szólított, hogy a brit ellenzék közösen buktassa meg Boris Johnson kormányát, és akadályozzák meg a brexitet.

Bizalmatlansági indítványt fogunk benyújtani a kormányfő ellen. A miniszterelnök ugyanis úgy tűnik, hogy kétségbeesetten ki akarja léptetni a szigetországot az Unióból. Ennek a kormánynak azonban nincs felhatalmazása a megállapodás nélküli kilépésre. A kemény brexit jelentős károkat okozhat az országnak. Az élelmiszer és gyógyszer ellátásban is fennakadások lehetnek. Remélem sokan fogják támogatni az indítványunkat - szögezte le Jeremy Corbyn

A munkáspárti vezető ideiglenes kormányt állítana fel, amely meghatározott ideig működne csak, általános választást írna ki, a kampányban pedig egy új Brexit népszavazást szorgalmaznának.

Közben az amerikai demokrata párti képviselőházi elnök – szembemenve Donald Trump elnök akaratával – közölte, kemény Brexit esetén nem szavazzák meg a brit-amerikai kereskedelmi egyezményt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!