2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

A moszkvai amerikai nagykövetség ismét Oroszország elhagyására szólította fel az amerikaiakat

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége ismét felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy haladéktalanul távozzanak Oroszországból.

  • A moszkvai amerikai nagykövetség ismét Oroszország elhagyására szólította fel az amerikaiakat

Az amerikai állampolgároknak tartózkodniuk kell az oroszországi utazásoktól az ukrajnai konfliktus "előre nem jelezhető következményei" miatt, és az Oroszországi Föderációban élő vagy ott utazó amerikaiaknak haladéktalanul el kell hagyniuk az országot "az őrizetbe vétel kockázata miatt" - olvasható a nagykövetség honlapján közzétett figyelmeztetésben.

A képviselet arra figyelmeztetett, hogy az orosz fél "megtagadhatja az amerikai állampolgároktól a kettős állampolgárság elismerését, megfoszthatja őket a konzuli segítségtől, mozgósíthatja őket, megakadályozhatja kiutazásukat az országból, vagy katonai szolgálatra hívhatja be őket".

Tavaly szeptember 28-án a moszkvai amerikai nagykövetség hasonló figyelmeztetést intézett az amerikai állampolgárokhoz, felszólítva őket, hogy hagyják el Oroszországot, "amíg erre még lehetőségük van".

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!