2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Ballada egy szolgafiú emlékére

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A miniszterelnök is részt vett a cernobbio-i fórumon + videó

A kormányfő emlékeztetett: az előző Európai Bizottságnak nem sikerült megállítani a háborút, a versenyképesség hanyatlását és a migrációt sem.

  • A miniszterelnök is részt vett a cernobbio-i fórumon + videó

Hatalmas sajtóérdeklődés mellett kezdődött meg az észak-olaszországi Cernobbio-ban rendezett gazdasági fórum. Az esemény egyik fő vendége a magyar miniszterelnök volt. Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta, a magyar eu soros-elnökség fő célja a versenyképesség növelése. A kormányfő hangsúlyozta, amikor az Unió versenyképességéről van szó, akkor fontos az úgynevezett green deal, azaz zöldmegállapodás újragondolása, a bürokrácia csökkentése, és a befektetések Európába vonzása. A kormányfő hozzátette azt is, az Unió alapvető értékeiről nincs vita, vannak azonban olyan kérdések, amelyekben eltérnek az álláspontok.

Orbán Viktor, miniszterelnök: "Ha megnézzük, hogy mi a politikai kihívás az Európai Unió előtt, amely teljes mértékben átalakítja a politikai platformot, az a háború, a migráció, a genderkérdés, és a foglalkoztatás, a teljes foglalkoztatás. Ezek a kérdések, nem pedig a többi. Persze egyetértünk mindannyian az általános európai értékekben, hiszen ezt az alapszerződés meghatározza, egyértelműen megmondja, hogy mik azok a sarokkövek, mik az alapértékek az európai uniónak, ezekről nincsen vita, viszont vannak olyan viták, olyan kérdések, amelyekben nincsen közös válasz: béke, háború, migráció, gender, munkaalapú társadalom, teljes foglalkoztatás: ezek a valós kérdések."

A kormányfő kiemelte azt is, vannak olyan kérdések, amelyeknek nem brüsszeli, hanem nemzeti hatáskörbe kellene tartozniuk, ilyen többek között a migráció is.

 Orbán Viktor teljes beszéde:

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!